Komponent, et norskeid IT-selskap, utvider og skal åpne kontor i Kaunas

i Litauen i 2018 IT-løsnings- og programvareutviklingsselskapet «Komponent» (tidligere «Vegvisir») er et datterselskap av det norske IT-selskapet «Miles» – den eneste divisjonen av «Miles» i det utenlandske markedet.

«Da vi åpnet datterselskapet i Litauen, var vi ikke sikre på at den atypiske modellen for organisasjonen vår ville råde her. Vårt firma er virkelig basert på filosofien om tjenende lederskap, avvisningen av den tradisjonelle budsjettprosessen, de ansattes autonomi og prioritert oppmerksomhet ikke bare på kompetanse, men også på personlighetens varme ved valg av ansatte.

Vi har imidlertid tiltrukket oss høyt kvalifiserte folk, implementert vellykkede prosjekter og sørget for at Komponent-verdiene fungerer perfekt i Litauen. Mentaliteten til folket er nær nordmennene, kvalifikasjonsnivået til spesialistene er veldig høyt, så vi planlegger nå utvidelsen frimodig, sier administrerende direktør og gründer av Komponent, Gøran Skeie Ellingsen.

Selskapet ble omdøpt og omdøpt i Litauen på grunn av større integrasjon med morselskapet Miles Create sin divisjon i Norge, som også ble omdøpt til Komponent.

«I Litauen er vi kun konkurransedyktige på arbeidsmarkedet, de fleste av våre oppdragsgivere er norske bedrifter og internasjonale bedrifter. Integrasjonen med den Bergen-baserte Komponent-divisjonen vil i betydelig grad styrke vår posisjon i å yte tjenester til kunder i det norske markedet, og felles kontaktnett med Miles vil være en viktig faktor for videre vekst, sier G. Ellingsen.

Komponents omsetning i Litauen i 2021 forventes å nå 2,4 millioner. EUR – 70 % mer enn tidligere år. Selskapet, som for tiden er lokalisert i Vilnius, planlegger å åpne et kontor i Kaunas neste år, noe som vil gi bedre utnyttelse av arbeidsmarkedspotensialet i denne byen.

«Vi ser økende konkurranse om teknologitalenter i Litauen, og muligheten til å ansette folk i både Vilnius og Kaunas er viktig for fremtidig vekst. Kaunas er den nest største byen med et godt utviklet utdanningssystem, byen ligger veldig nær Vilnius – dette er de viktigste faktorene for å velge plassering for neste kontor, sier G. Ellingsen.

«Komponent» sysselsetter i dag rundt 30 spesialister, selskapet planlegger å doble veksten i de kommende årene. Direktøren og medgründeren av Komponent sier at selskapet ikke er en fan av aggressiv ekspansjon – bare en slik vekst er akseptabel som ikke balanserer kulturen i organisasjonen.

«Vi har det ikke travelt. Vi ønsker å tiltrekke oss 10 prosent. Litauiske IT-talenter. Vi velger nøye ut ansatte, sjekker ikke bare tekniske ferdigheter. Vi ser etter varme mennesker som vil være hyggelige kolleger og i stand til å samarbeide med våre kunder. I løpet av fra utvelgelsen av ansatte ber vi om 10 anbefalinger, som vi deretter sjekker og diskuterer med kandidatene. Dette sikrer at ledelsesmodellen basert på ansattes frihet vil fungere og samtidig sikrer en god psykologisk trygg atmosfære. Dette kan virke trivielt , men i realiteten har det en sterk innvirkning på selskapets effektivitet og medarbeidertilfredshet. Det norske selskapet og det litauiske selskapet Komponent har begge en personalomsetningshastighet som er betydelig lavere enn gjennomsnittet for IT-bransjen, sier Ellingsen.

Komponents driftsselskap, Miles, har vært i markedet i 16 år og har blitt anerkjent som det beste stedet å jobbe i Norge og det nest beste stedet å jobbe i Europa, ifølge Great Place to Work Institute-rangeringen.

Det er strengt forbudt å bruke informasjon publisert av DELFI på andre nettsteder, medier eller andre steder eller å distribuere materialet vårt i noen form uten samtykke, og hvis samtykke innhentes, er det nødvendig å kreditere DELFI som kilde.

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *