Hva bør du besøke i Sverige? 10 mest interessante steder i landet

Sverige er verdenskjent for mange ting: Saab- og Volvo-biler, musikkgruppen ABBA, silde- og møbelgiganten IKEA. Et land som kan kalles hjortens og solrike somres land, det er også kjent for sitt fantastiske landskap og pittoreske fiskelandsbyer.Sverige er fullt av fargerike trebygninger, tradisjonelle hytter, steinfestninger og katedraler, samt eksempler på innovative moderne konstruksjoner. arkitektur. Turstier og kunstgallerier finnes i Sverige.

Av denne grunn er det ikke så lett å velge hva de skal besøke for de som besøker eller bor i Sverige og ønsker å bli bedre kjent med landet. Her er ti steder i Sverige som absolutt er verdt å besøke:

10. Kosterhavet nasjonalpark

Selv om Sverige har en lang kystlinje, er Kosterhavet nasjonalpark det beste stedet å utforske den beskyttede kystlinjen. Kosterhavet grenser til Norge og er den eldste marine nasjonalparken i landet. Rundt 6000 arter av marine dyr lever i parken. Her lever flere dyrearter som ikke finnes andre steder i Sverige. Sjøvann er mer som et hav enn kystvann. Parken dekker området rundt kysten av Kosterøyene og havet.Korallrevene i Kosterhavet er populære blant snorklere og snorklere, mens de som holder seg i land kan nyte de sjarmerende fiskeværene. Dessuten kan du leie kajakker, fiske, velge ulike båtturer, gå eller slappe av på stranden.

9. Marstrand

1200 Byen Marstrand er kjent for to ting: seiling og gamle festninger. Dette kystsamfunnet, som ligger på en øy i det vestlige Sverige, arrangerer årlig Match Cup Sweden, en stor seilkonkurranse. Marstrand kalles Sveriges seilhovedstad. Her ligger også 1600-tallet. Carlsten festning er en praktfull steinstruktur som beskytter byen. Det anbefales å besøke det med en guide.

Perfekt for en dagstur fra Gøteborg, Marstrand er kjent av besøkende som sitt «Kodak-øyeblikk», så vær forberedt på å ta inn mange vakre pastellfargede historiske bygninger og trafikkfrie brosteinsgater. Strandverket kunstmuseum, det restaurerte Pater Noster fyret og naturskjønne turstier er også et must. Foruten seiling kan du også padle kajakk eller ta en båttur til Marstrand.

8. Malmø

Litt gammelt, litt nytt. Dette beskriver kanskje best Malmö, en historisk middelalderby hvis landskap er oversådd med moderne og tidsriktige bygninger. Sveriges tredje største by har en sjarmerende gamleby (Gamla Stoden) med tre hovedtorg: Stortoget, Lilla Torg og Gustav Adolfs Torg. Gamlebyen er også hjemmet til Malmöhus Slott. Denne flerkulturelle byen i Sør-Sverige, som har ikke mindre enn 150 nasjonaliteter, er forbundet med Danmark med Øresundsbroen.

Malmö er også et must for Turning Torso, et arkitektonisk mesterverk og en av Sveriges mest ikoniske bygninger som er over 190 meter høye. Denne nyfuturistiske bygningen er den høyeste bygningen i Skandinavia. Selvsagt tiltrekker Malmö også med sin havkyst og sin strand, som er hyggelig å besøke til alle årstider.

7. Bygging

Ystad, en kystby i Sør-Sverige, appellerer absolutt til fans av krim og detektivhistorier. Ystad og omegn var hovedlokalitetene for Kurt Wallenders detektivromaner skrevet av forfatteren Henning Mankell. Bemerkelsesverdige bygninger nevnt i forfatterens bøker inkluderer Greyfriars Abbey, et av Sveriges best bevarte middelalderklostre, og middelalderkirken Jomfru Maria. Disse to bygningene er fine eksempler på gotisk arkitektur fra hansatiden. Når du går gjennom de brosteinsbelagte gatene, kan du også se vakre bygninger i pastellfarger.

Det er også verdt å ta en spasertur langs de vakre bystrendene. Øst for Ystad ligger det megalittiske monumentet Ales Stenar, bestående av 59 store steinblokker arrangert som et skip.

6. Stockholms skjærgård

Hvis du liker øyhopping, er en omvisning i Stockholms skjærgård noe for deg. Du vil selvfølgelig ikke ha tid til å besøke alle øyene, for det er rundt 30 000 totalt. – store steiner som stiger opp fra havet, små ubebodde øyer er også inkludert. Ferger betjener hovedpunktene i skjærgården, første stopp er bare 10 minutter fra Stockholm.

Besøk Starofortet, en festning fra første verdenskrig, eller Vaxholm, «hovedstaden» i skjærgården med utsmykkede bygninger. Bli bortskjemt på Nacka Spa, nærmest Stockholm, også tilgjengelig med motorkjøretøy.

5. Upsala

Uppsala, 70 km nord for Stockholm, er Sveriges religiøse sentrum. Før kristendommen var Uppsala kjent for sine statuer av norrøne guder. Uppsala katedral, sete for erkebiskopen av Sverige, er den største katedralen i Skandinavia. Denne byen er også kjent for sine utdanningssentre, og Uppsala universitet, grunnlagt i 1477, er et av de eldste universitetene i Skandinavia. Elva Fyris renner gjennom byen, på vestbredden av den ligger Gamlebyen. Denne byen levde på 1700-tallet. botaniker Carl Linnaeus, så ta en titt på den botaniske hagen nær Uppsala slott.

4. Svensk Lappland

Hvis du er ute etter et utendørs eventyr, er det ikke noe bedre sted å besøke enn svensk Lappland. Den ligger helt nord over polarsirkelen. Lappland vil appellere til kajakkpadlere, turgåere og dyrelivelskere. I svensk Lappland, i massive skoger og hard tundra, bor de flittige samene. En fin måte å få en følelse av hva dette området handler om er å gå 359 km. langs Villmarksveien fra Stromsund Kajakksenter til Vilhelmina, via Fatmomakke, hvor du kan se tradisjonelle trehytter. Om vinteren kan besøkende kjøpe reinskinn i Jokkmokke.

3. Gøteborg

Gøteborg ligger på vestkysten av Sverige, og er en grønn by med mange parker i forskjellige størrelser. Mange parker ble opprettet på 1800-tallet, inkludert Kungsparken, som omkranser kanalen i sentrum av byen. Hvis du er mer interessert i fornøyelsesparker, bør du sjekke ut Liseberg, som har flere attraksjoner enn noen annen fornøyelsespark i Skandinavia. Gøteborg, Skandinavias største havneby og Sveriges nest største by, er også hjemsted for regionens største filmfestival og en rekke musikkfestivaler gjennom året. Gøteborg kombinerer sjarmen til byen med kjøligheten ved havet. Og når du blir sulten, prøv boblehagaen, en stor kanelsnurre i Haag, et nabolag kjent for sine sjarmerende trehus.

2. Gotland

Ettersom Sveriges største øy er omgitt av Østersjøen, skulle man tro at fiske er øyas hovedaktivitet. Det er faktisk ikke helt det – landbruk, turisme og informasjonsteknologi dominerer her. Øya er et av Sveriges mest populære turistmål. Den er spesielt populær blant solsøkere, siden øya får mye mer solskinn per år enn noe annet sted i Sverige.

Visby er hovedstaden på øya og den eneste byen som skiller seg ut for sine historiske bygninger. Gotland har også hundre middelalderkirker og mange forhistoriske steder.

1.Stockholm

Stockholm, en vakker by som ligger på fjorten øyer, er hovedstaden i Sverige og den største byen i Skandinavia. det 13. århundre grunnlagt i Stockholm, deles de årlige Nobelprisene ut. Vasemuseum – 1600-tallet. århundrets krigsskip som sank på sin jomfrutur – dette er det mest besøkte museet i Skandinavia. Så mange som 15 museer kan gå gratis inn i Stockholm, inkludert det svenske historiska museet, middelaldermuseet, Royal Arms Museum og Skokloster slott. Det kongelige slott, Museet for moderne kunst og rådhuset er også verdt et besøk.

Drevet av touropia.com,vastsverige.com,visitsweden.com og ovationdmc.com.

Likte du? Ta deg tid til å støtte Inga Kazakevičiūtė på Patreon!

Hva bør du besøke i Sverige? 10 mest interessante steder i landet

sfgdfg

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *