Før du etablerer forretningsforbindelser med det skandinaviske markedet, er det viktigste å undersøke de logistiske mulighetene

Litauisk eksport har økt de siste årene, og dette er påvirket av det skandinaviske og europeiske markedet, som ser enda mer intensivt etter partnere. Og selv om de skandinaviske landene ikke kan rangeres som de mest aktive økonomiske partnerne i Litauen, finner handelsutveksling sted til tross for den kompliserte situasjonen til eiendomsmarkedet i de skandinaviske landene og det høye komparative grunnlaget. Eksportutvikling ville ikke vært mulig uten logistikktjenester, så hva bør være kjent for de som vurderer å etablere relasjoner med skandinaviske land?

De første skrittene for å samarbeide med det skandinaviske markedet er å kunne tilby produkter av høy kvalitet, finne pålitelige forretningspartnere, koordinere samarbeidsdetaljer osv. Det neste trinnet er fraktsøk på siden eller andre pålitelige metoder. Imidlertid flytter mange transportører fortsatt til Vest- eller Øst-Europa, og unngår Skandinavia. Hva kan være årsakene til denne situasjonen? For å finne det ut er det viktig å se på forretningsmiljøet og geografien til hvert skandinavisk land:

  • Den enkleste måten er kanskje å frakte varer til Danmark: avstanden mellom Litauen og Danmark er omtrent 2000 km. km, krysser nabolandet Polen og Tyskland.
  • Lastebiler fra Litauen reiser til Finland via Latvia og Estland. Den enkleste måten å komme inn i landet på er gjennom havnen i Tallinn. Finland er det raskeste av alle skandinaviske land som nås med lastebil.
  • Godstransport fra Litauen til Sverige skjer vanligvis sjøveien – med ferger fra Klaipėda eller Riga. Et annet alternativ er å kjøre på landveier gjennom de nevnte Polen og Tyskland, og nå Sverige fra Danmark via den 7,8 km lange Öresundsbroen.
  • Norge er vanligvis tilgjengelig med ferge, og de svenske rutene er også noen timer unna. Reisen tar lengst om varene fraktes til Norge – det er ekstremt fjellrikt, så den samme strekningen som lastebilsjåfører tilbakelegger på 1 time på europeiske veier, tilbakelegges her på 1,5-2 timer.
  • Å etablere handelsforbindelser med Island er det vanskeligste. Det er kun to måter å frakte varer til dette landet på – med fly eller med skip. Internasjonale rederier som optimerer frakten til flere kunder og velger den billigste og raskeste leveringsmåten blir for det meste ansatt.

Det er vanskeligere å finne noen som skal transportere farlig gods

Transportører leverer nesten alle typer gods i Skandinavia, inkludert farlig gods, men etter å ha gravd dypere og kontaktet bedriftsrepresentanter, viser det seg at de fleste bedrifter kun frakter gods klassifisert som klasse 2 -6 og 8-9, og eksplosiver klassifisert i klasse 1 og radioaktivt 7- Mange selskaper eksporterer ikke andreklasses materialer. Mesteparten av tiden er transport av disse to klassene farlig gods ikke lønnsomt, fordi det ikke bare kreves spesialtransporter og trent personell, men også kapasitetsbevis og andre dokumenter. For det andre er etterspørselen etter transport av denne typen farlig gods også lav, om nødvendig møter man mange hindringer.

Muligheter for å frakte overdimensjonerte varer til skandinaviske land

Veitransport er best egnet for transport av pakket gods av standardstørrelser og semitrailere for standardstørrelser. Bedrifter som bygger semitrailere har nøye regnet ut hvor mange såkalte europaller som i gjennomsnitt kan passe i en semitrailer med optimal plassutnyttelse (for eksempel er det vanligste tallet 34, lengde – mer enn 13,5 m, bredde – opp til 2,5 m, oftere – mindre).

Dessverre, i sammenheng med handel mellom Litauen og skandinaviske land, kan ikke alle varer fraktes i vanlige semitrailere. For å kunne levere overdimensjonert last fra Litauen til Skandinavia og omvendt, må du vite vekten og dimensjonene til lasten og rådføre deg med logistikkselskaper om den beste måten å transportere lasten på. Store laster til skandinaviske land fraktes vanligvis sjøveien og når havner etter en spesielt koordinert rute, og unngår broer, overganger og andre hindringer.

Likte du? Ta deg tid til å støtte SkandinavijaToday på Patreon!

Før du etablerer forretningsforbindelser med det skandinaviske markedet, er det viktigste å undersøke de logistiske mulighetene

sfgdfg

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *