Hvem får Nobels fredspris i år? WHO, Cihanouska og paven er blant de nominerte

Blant kandidatene er pave Frans, regjeringen for nasjonal enhet dannet av motstandere av den burmesiske juntaen og Tuvalus utenriksminister, Simon Kofe.

Tusenvis av mennesker er kvalifisert til å søke om nominasjoner – både medlemmer av parlamenter fra land rundt om i verden og tidligere vinnere av prisen.

Med unntak av 2019 har prisen i alle andre år siden 2014 blitt delt ut til nominerte norske lovgivere, inkludert i fjor da norske lovgivere kåret en av to mottakere av prisen – journalisten Filipina Maria Resa.

Den norske Nobelkomité, som kårer de endelige vinnerne, kommenterer ikke nominasjonene og har holdt navnene på de nominerte og mislykkede nominerte hemmelige i 50 år.

Noen nominatorer, inkludert norske lovgivere, avslører imidlertid selv de nominerte.

Andre nominerte også annonsert av norske parlamentarikere inkluderer den fengslede russiske opposisjonslederen Alexei Navalny, Den internasjonale straffedomstolen i Haag, WikiLeaks og Chelsea Manning, NATO, den humanitære hjelpeorganisasjonen CARE, aktivisten iranske menneskerettighetsaktivisten Masih Alinejad og Arktisk råd. initiativ fra norske parlamentsmedlemmer. , satt sammen av nyhetsbyrået «Reuters».

Nominasjonsprosessen ble avsluttet mandag. Vinnerne annonseres i oktober.

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *