E. Dobrowolska er interessert i straffegjennomføringssystemet i Norge

Delegasjonen ledet av E. Dobrowolska skal i møte med representanter for Justis- og offentlig sikkerhet, Statens meklingsnemnd, Kriminalomsorgen, Kriminalomsorgen, Røde Kors, og vil også besøke tjenesten friomsorg og fengsler, rapporterte Justisdepartementet i Litauen.

Under besøket planlegges det å diskutere god praksis for å modernisere og effektivisere straffegjennomføringsordningene med representanter for Justis- og samfunnsdepartementet og straffesystemet.

Litauen og Norge har lenge samarbeidet innen straffegjennomføring, prosjektet «Forbedring av kvaliteten på det litauiske straffegjennomføringssystemet» er for tiden under implementering.

Den gjennomføres med midler fra den norske finansieringsmekanismen og vil vare til april 2024.

«Endringer i straffesystemet i vårt land er nødvendige og presserende», erklærer ministeren. – De største utfordringene fremover er å sikre bedre arbeidsforhold for de ansatte i straffegjennomføringssystemet og vilkårene for gjennomføring av straffen, å sette i verk mer effektive resosialiseringstiltak, å øke sysselsettingen i arbeid og andre meningsfulle aktiviteter, å mer effektivt gjennomføre programmer som utvikler sosiale ferdigheter, som vil hjelpe den domfelte å forberede seg raskere på et selvstendig liv.»

Under gjennomføringen av prosjektet omorganiseres systemet for opplæring og kvalifikasjoner til personellet i straffegjennomføringssystemet etter eksemplet fra Norge, en moderne opplæringsinfrastruktur gjennomføres og personalet utdannes i henhold til nye generasjons treningsprogrammer. .

Samtidig utvikles infrastrukturen for ansettelse av domfelte, nettverket av halvveishus utvides og inkludering av prøvetid i prosessen med resosialisering av domfelte styrkes.

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *