Etter et mareritt i Norge, takket treneren til «Žalgiris» en spiller: han reddet oss og reddet oss

Etter å ha forsvart seg den første halvtimen og utvidet den imponerende rekken av clean sheets til 407 minutter (nesten 7 timer), kollapset Žalgiris-laget på et øyeblikk: 33 min. etter at nordmennene tok en 11-metersstraff, rant målene inn i det grønn-hvite målet som fra et overflødighetshorn.

Norgesmesterklubben «Glimt», som dominerte banen, hadde det bra 5:0og bare Vilnius-keeper Edvinas Gertmons stoppet dem fra å prøve enda mer, og nøytraliserte de neste 8 skuddene som fløy inn i hans forsvarte målområde.

Til tross for dette er det neppe noen intriger foran omkampen om en uke i den litauiske hovedstaden.

Hvis et mega-mirakel ikke skjer neste tirsdag på LFF stadion, må Žalgiris si farvel til UEFA Champions League-drømmen og gå litt lavere – til den avgjørende runden i UEFA Europa League-kvalifiseringen, der paret går inn i Ludogorec Razgrad og Dinamo Zagreb (første etappe – 1-2) taperne forventes å kjempe om en billett til gruppespillet i denne turneringen.

«Vi feilet mye, sannsynligvis for mye. Vi gjorde noen alvorlige feil. Selv om vi startet bra og hadde en god sjanse, ga vi heller ikke umiddelbart kontroll over ballen til motstanderne. Men senere begynte vi å ikke forstå hverandre defensivt, derav straffen og det raske andre målet. Da slet vi.

I pausen i garderoben snakket vi om hva slags spill vi ønsker å se på banen og at vi gjør feil som ingen tilgir oss for. Mens lagene på lavere nivå kanskje tilgir slike feil, snudde nordmennene mange av feilene våre til farlige sjanser og mål i denne kampen, sa hovedtrener Vladimir Cheburin etter det smertefulle tapet.

Han takket lagets keeper for at resultatet ikke er engang tristere.

«Bravo til Edwin Gertmon. Han reddet oss ofte, veldig ofte. Et annet positivt poeng, vi klarte noen ganger å organisere kontringer. Det eneste problemet er at ballen forble i bare ett mål i dag.

Motstanderne spilte normalt – som de alltid spiller. Stilen og filosofien deres har holdt seg fra i fjor. Vi analyserte dem, men så skapte vi muligheter selv, og de utnyttet dem,» innrømmet strategen.

Vi minner om at etter å ha eliminert den svenske mesteren «Malmo» (1-0 og 2-0) og gått inn i tredje runde av UEFA Champions League-kvalifiseringen, har «Žalgiris» allerede sikret færrest kamper fra gruppespillet i UEFA League Konferanse og en bonus på 2,94 millioner euro.

Ankom Buda, et av de nordligste punktene i europeisk fotball, la ikke innbyggerne i Zalgiris skjul på ambisjonene sine. De sa at kanskje den tredje gangen ikke vil lyve: i fjor tapte de for motstanderne med en samlet poengsum på 2:3, og året før – 1:3. Dessverre ødela det aller første møtet på «Aspmyra» stadion praktisk talt alle håp fra Žalgiris-laget om å vinne en omkamp mot nordmennene.«Glimt» – «Zalgiris». Kampstatistikk.

Det er strengt forbudt å bruke informasjon publisert av DELFI på andre nettsteder, medier eller andre steder eller å distribuere materialet vårt i noen form uten samtykke, og hvis samtykke innhentes, er det nødvendig å kreditere DELFI som kilde.

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *