Lærerstreik i Norge sprer seg enda lenger

Lærerstreiken i Norge utvides betraktelig denne uken: Den får selskap av nesten tre tusen representanter for utdanningssektoren.

Utdanningsforbundet sa at rundt tre tusen flere arbeidere hadde sluttet seg til lærerstreiken i Norge siden tirsdag. Det totale antallet lærere i streik er rundt 6.600

– Vi vil fortsette streiken til en bedre løsning er funnet for lærerne, sier Steffan Handal, leder av Utdanningsforbundet, i en uttalelse.

For tiden er rundt 3500 lærere allerede i streik i Norge. Streiken startet i juni i Bergen, da noen titalls lærere streiket, men spredte seg etter sommerferien til hele landet.

Ifølge S. Handalis viser antallet streikende alvoret i situasjonen.

Ettersom streiken sprer seg, vil Bergen lide mest: Rundt 580 lærere som jobber i Bergen kommune skal ut i streik.

Opptrappingen av streiken vil bringe det totale antallet streikende lærere i Bergen til nærmere 1300. Bærum, Byrne og Trondheim vil også ha mange streikende lærere.

Årsaken til lærerstreiken er manglende lønnsøkninger de siste årene. Beslutningen om streike ble tatt etter tariffavtale med det offentlige representert ved Norske Kommuner og Landsting (KS).

Det offentlige aksepterte KS-tilbudet samlet sett, men lærerne bestemte seg for å streike fordi de mente de hadde nytt godt av dårlige forhold i de siste avtalene.

Foreløpig omfatter streiken en rekke kommuner og alle landets fylker, med unntak av Oslo.

I Norge er det fylkene som har ansvaret for å finansiere videregående skoler og lokale kommuner har ansvaret for andre skoler. Det er derfor streikene har spredt seg over hele landet, både på fylkes- og kommunenivå.

Foreløpig ser det virkelig ikke ut til at streiken nærmer seg slutten – KS har tidligere hevdet at pengene lærerne ber om uteblir.

Drevet av thelocal.no.

Likte du? Ta deg tid til å støtte Inga Kazakevičiūtė på Patreon!

Lærerstreik i Norge sprer seg enda lenger

sfgdfg

Aksel Andersen

Prisbelønnet reiseelsker. Bacon-nerd. Total forfatter. Utøver på sosiale medier. TV-nerd. Matbanebryter. Ivrig leser

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *