C3 / C4: Rennes holder kursen, Monaco og Nantes synker bratt

Kveld med skuffelser for franske klubber torsdag med forlisene til Monaco og Nantes i Europa League, nederlaget til Nice i Europa League-konferansen, en balanse som ble litt oppveid av seieren til Rennes mot Dynamo kyiv (1-0), under den 4. dagen.

Bare Stade Rennais holder kursen og støtter opp om tempoet til det tyrkiske laget Fenerbahçe, som kun ligger foran dem på målforskjell (+4 mot +3) på toppen av gruppe B.

De to lagene møtes torsdag 27. oktober i Tyrkia i løpet av den femte dagen. De kommer garantert til å ende på det verste på andreplass, og kvalifiserer seg til et C3/C1-hopp.

I Krakow, hvor Dynamo spiller på grunn av krigen i Ukraina, ble kampens eneste mål scoret av Christopher Wooh (48.). I den første etappen for en uke siden hadde Rennes allerede vunnet 2-1 mot Dynamo som noterte sitt fjerde tap på rad i denne C3 torsdag.

Katastrofescenario, derimot, i Beaujoire, hvor ingenting går riktig for laget til Antoine Kombouaré, utklasset av nummer to i Bundesliga.

Adrift i mesterskapet (19. og nest siste) dominerte kanarifuglene allerede 2-0 for en uke siden i Tyskland, denne gangen sank foran publikum.

Ved å utnytte det store motstanderforsvaret gikk tyskerne rundt og scoret fire mål gjennom Lukas Kubler (26), Michael Gregoritsch (71), Kevin Schade (82) og Jeong Woo-yeong (87).

Nantes (3 poeng) er tredje i sin gruppe, fire lengder bak Qarabag (2.) og ni fra Fribourg som 16-delsfinalen når ut til.

På kvelden i Trabzon ble AS Monaco, ugjenkjennelig, ydmyket. Åpningen vil være gleden ved gag-videoer: Monacos tyske målvakt Alexander Nübel bommet på sparkeklareringen og ballen spratt av forsvareren hans Malang Sarr før han gikk inn i mål!

fint sølt

Det som fulgte skulle bare bli en lang prøvelse for Monaco som slapp inn tre nye mål av brasilianeren Victor Hugo med en heading (48.), Enis Bardhi fra et frispark (57.) og av egypteren Trezeguet (69.).

Med seks poeng som dagens motstander, kan Monaco (3.) fortsatt håpe på å kvalifisere seg, og lederen Ferencvaros er bare tre lengder unna.

AS Roma til Jose Mourinho rapporterte på sin side uavgjort for Sevilla mot Betis (1-1), noe som gjør at han fortsatt kan tro på en mulig kvalifisering til den åttende. To dager etter slutten ligger Betis fortsatt på førsteplass med ti poeng.

I Norge, på bakken til Bodio Glimt, gikk Arsenal, leder av Premier League, for å befeste sin førsteplass ved å vinne 1-0 takket være et mål fra Bukayo Saka (24.). The Gunners er vertskap for PSV Eindhoven, 2. i gruppen, neste torsdag.

Legg også merke til den smertefulle seieren til Manchester United hjemme mot den beskjedne kypriotiske klubben Omonia med et mål av Scott McTominay i tilleggstid (90 + 3). Manchester United er nummer to i sin gruppe, tre poeng bak Real Sociedad.

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *