Edgars Rinkēvičs: Forholdet mellom Latvia og Estland er utmerket

Den 24. mai 2023, i Riga, møtte utenriksminister Edgars Rinkēvičs utenriksministeren i Republikken Estland Margus Cahkna (Margus Tsahkna), som kom til Latvia på arbeidsbesøk. Ministrene fra de to landene diskuterte et bredt spekter av spørsmål, inkludert bilaterale forbindelser mellom Latvia og Estland, samarbeid i internasjonale organisasjoner, samt sikkerhetssituasjonen i regionen og støtte til Ukraina.

Under møtet uttrykte E. Rinkēvičs sin tilfredshet med at forholdet mellom Latvia og Estland er veldig nært og utmerket. «I de nåværende geopolitiske forholdene er det veldig viktig å utdype relasjonene mellom de nærmeste allierte, som utvilsomt er Estland,» understreket E. Rinkēvičs.

Latvias utenriksminister bekreftet behovet for å innkalle til mellomstatlige møter i Latvia og Estland oftere, minst en gang i året. Ministeren gjorde oppmerksom på at neste år vil markere femtende årsjubileet for språkprisen til de latviske og estiske utenriksdepartementene, som spiller en viktig rolle i populariseringen av de latviske og estiske språkene.

E. Rinkēvičs ga uttrykk for at energi og tilkobling er de to viktigste samarbeidsområdene mellom Latvia og Estland. Det er også potensial for å utvikle samarbeid innen digital og forsvarssektoren, samt fremme gjensidig fordelaktig økonomisk og investeringssamarbeid innen innovasjon, smarte teknologier, startups og turisme.

«Mer enn noen gang må vi fremme tettere regionalt samarbeid, spesielt på nivå med de nordiske og baltiske landene, eller NB8, for å bygge vår motstandskraft. Foreløpig må de baltiske statene fortsette sin strategiske koordinering med tanke på det neste NATO-toppmøtet i Vilnius. Bilateralt forsvarssamarbeid mellom Latvia og Estland og samarbeid innen NATO har vært vellykket og har fremmet våre nasjonale sikkerhetsinteresser,” sa E. Rinkēvičs.

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *