E. Rinkēvičs oppfordrer USA til å utdype det økonomiske samarbeidet og øke investeringene i Latvia

Den 9. juni 2023, i Riga, møtte utenriksminister Edgars Rinkēvičs USAs handelsrepresentant Ketrina Taja (Katherine Tai), som besøkte Latvia. Tjenestemennene diskuterte bilateralt økonomisk samarbeid, transatlantiske økonomiske forbindelser, samarbeid innen EUAmerican Board of Trade and Technology, samt spørsmål knyttet til økonomisk sikkerhet.

E. Rinkēvičs understreket viktigheten av investeringer i USA som en strategisk partner. «Latvia er interessert og åpen for amerikanske investeringer, spesielt i latviske informasjons- og teknologiselskaper og strategiske infrastrukturprosjekter som Rail Baltica. Samtidig er det behov for å fremme tilgang latviske selskaper til det amerikanske markedet,» sa utenriksministeren .

Utenriksministeren ønsket også det tette transatlantiske samarbeidet innen EU velkommentil USAs handels- og teknologistyre, og bemerker spesielt den urokkelige leveringen av transatlantisk støtte til Ukraina og samarbeid om sanksjoner mot Russland.

Samtidig uttrykte E. Rinkēvičs Latvias støtte til EUfor den positive handelsagendaen til USA. «Gitt den nåværende geopolitiske situasjonen er det ekstremt viktig å unngå nye handelsspenninger. EU og USA må derfor tydelig demonstrere styrken i det transatlantiske samarbeidet,» sa utenriksministeren.

Med henvisning til samarbeid for å styrke økonomisk sikkerhet, understreket utenriksministeren at Latvia anser USA som en viktig partner for samarbeid som tar sikte på å begrense urettferdig handelspraksis og overvinne utfordringer for økonomisk sikkerhet, og noterer seg erfaringene til USA på dette området.

I tillegg understreket E. Rinkēvičs behovet for å diversifisere utvekslingen med pålitelige partnere, og dermed redusere gjensidig avhengighet av land vi ikke har felles verdier med.

E. Rinkēvičs orienterte også USAs handelsrepresentant K. Taj om Latvias prioriteringer i EUVed US Trade and Technology Council, som inkluderer nye teknologier, spesielt kvantedatabehandling, og kompetanseutvikling for å lette den digitale overgangen, samt utviklingen av ny teknologiindustri. Ministeren uttrykte Latvias vilje til å gjennomføre spesifikke prosjekter på disse områdene.

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *