Det latviske U-21-landslaget vinner kvalifiseringskampen for fotball-EM i San Marino. Spillhøydepunkter / artikkel

U-21 landslags hovedtrener Aleksandrs Basov sa før kampen at stemningen i laget er veldig god – guttene er klare for ny kvalifiseringsrunde. Han understreket at det viktigste er gjennomføringen av angrep og disiplin i forsvaret.

Intervju med Alexander Basov

I starten av kampen sløste begge landslagene bort sjanser, og det var først på slutten av første omgang at Dario Šits var presis og gjorde 1-0 i favør Latvia.

Dario Schit avslører kampresultatet

Høydepunkter i første omgang

Etter første omgang sa arbeidsledige tidligere FS «Jelgava»-hovedtrener Ervīns Pērkons til LTV at det latviske U-21-landslaget burde scoret tre poeng i denne kampen. Han var litt skuffet i starten av kampen da det ble for mange lange pasninger, slik at motstanderen kunne spille. Det var først etter det 30. minutt at det latviske landslaget begynte å slå seg sammen, noe som resulterte i mål.

Intervju med Ervin Perkons

I det 86. minutt klarte det latviske U-21-landslaget endelig å doble fordelen – Bruno Melnis sørget for 2:0. Kampen endte med dette resultatet.

Bruno Melnis sørger for 2:0

«Tre poeng er hovedsaken», avslørte førstescorer Schitt etter kampen. Han la ikke skjul på at trenerens plan var å score mål og sette press på i starten. Mens presset sannsynligvis fungerte, gjorde ikke et raskt mål. Shit understreket at det ikke var en sprint, men et maraton.

Intervju med Dario Shita

Kvalifiseringsturneringen i fotball for U-21 fortsetter i september, da de møter jevnaldrende fra Italia og Norge.

Høydepunktene i spillet

Vinnerne av hver gruppe og de tre beste toerne vil kvalifisere seg til den siste turneringen, mens de resterende seks toerne møter opp i sluttspillrunden.