til tross for deres feilfrie, vil Les Bleues møte Norge i semifinalen

Stor vinner av Spania (36-23) denne onsdagen i Skopje, det franske kvinnelaget i håndball har bevart sin uovervinnelighet i denne EM, men finner Norge i semifinalen på fredag, overrasket av Danmark (31-29).

Av skriver med AFP
16. november 2022 kl. 09:58 | oppdatert klokken 15:29

En stor klassiker: De franske håndballspillerne arvet sine norske rivaler i semifinalen i Euro-2022 fredag, temmet av danskene (31-20) onsdag i Ljubljana på hovedrundens siste dag.

En nyinnspilling av Euro-2020 og World Cup-2021-finalene venter de franske olympiske mesterne mot deres doble bødler. I den andre semifinalen skal Danmark og Montenegro kjempe om andreplassen i finalen.

Les Bleues fortsatt ikke ledet

I mellomtiden, allerede kvalifisert og sikret på førsteplassen i sin gruppe, har Les Bleues utvidet sin uovervinnelighet i dette EM ved i stor grad å dominere Spania (36-23) i Skopje.

Et møte mot en Roja som allerede er eliminert, uten den minste innsats. Hvis ikke for å bevise høydene der Blues svever, som har fløyet over sine seks kamper i turneringen, hvor de fortsatt ikke har blitt gjennomført.

Interessen var heller på den skandinaviske ansikt til ansikt nesten tusen kilometer unna, i Ljubljana.

I løpet av dagen ble navnene på deres mulige motstander krysset ut som resultatene fra den siste dagen, helt til kun Norge og Danmark gjensto, sjokket på denne siste dagen av turen. major.

Et engasjert skandinavisk sammenstøt

To lag kvalifiserte seg allerede ved avspark, men har all grunn til å ønske å unngå de franske olympiske mesterne i lys av deres umptende demonstrasjon på onsdag. Et bevis på dette er antall tøffe dueller på slutten av kampen som kan sette spor, spesielt sammenlignet med den franske walken.

I de skandinaviske burene snudde duellen på avstand til ulempe for Sandra Toft mot den rustfrie Katrine Lunde (42 år).

Før de fløy til Ljubljana torsdag morgen, reddet de blå seg. Som han hadde annonsert, nølte ikke Olivier Krumbholz med å bevare sine tre mest ettertraktede spillere siden starten av turneringen: pivot Pauletta Foppa, målvakt Cléopâtre Darleux og bakre Laura Flippes, samt kantspiller Alicia Toublanc.

Motsatt lanserte han tredjekeeper Camille Sinceet og den unge midtbanehalvdelen Léna Grandveau (19), som spilte hver sine første minutter i en stor internasjonal turnering. Spillere som er mindre etterspurte grep også sjansen, som Tamara Horacek (5 mål på 7 skudd) eller Océane Sercien-Ugolin (6/5).

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *