Buncis på dyre VM-billetter: Hvis staten støttet oss mer, ville billettprisene vært mye lavere

«Samlet sett er vi fornøyde med billettsalget. Ja, det er en liten skuffelse på Norgeskampen, for vi forventet flere hockeyfans fra dette landet, men det var en endagskamp og mesterskapet er bare i startfasen.» , konsoll Buncis. I sosiale nettverk og i hockeysamfunnet har det lenge vært hevdet at hovedårsaken til at billetter ikke kjøpes er den høye prisen, høyere i flere kategorier enn i den finske gruppen.

Det skal huskes at kategori 1-billetter koster fra 99 euro til 135 euro, mens de billigste billettene kan kjøpes til 89 euro, men det må tas i betraktning at setene ikke vil være på de beste stedene. Totalt har Arena Riga plass til 10 300 hockeyfans.

«Hovedfaktoren som avgjorde prisen på billetter er kostnadene ved å avholde mesterskapet. I vårt tilfelle vil 90 % av inntektene for mesterskapet komme fra billettsalg. Dessverre kunne ikke staten hjelpe oss og vi har ikke mottatt beløp vi ba om. Budsjettet for organiseringen av verdensmesterskapet er på rundt 7,7 millioner euro, vi ønsket å motta rundt 2 millioner fra staten, men foreløpig er 500 000 godkjent for å dekke lisensavgifter, sier Buncis. Han har følelsesmessig forståelse for fansen og innrømmer at med økt statlig støtte til å arrangere mesterskapet, ville også billettprisene blitt redusert. Sitat EM i basketball som et lignende tilfelle, der billettprisene var mye lavere, da staten lovet å betale kostnadene ved å organisere mesterskapet.

«På den annen side er alt som er dyrere enn 10 euro i vårt land dyrt – hva er den optimale billettprisen,» spør Buncis retorisk. Han legger til at LHF har gjort mye for at flest mulig tilskuere skal få se hockey, det er delt ut billetter for en symbolsk sum til unge hockeyspillere og ulike opprykk har funnet sted.

Strategien som ofte brukes i supermarkedsmarkedsføring, med et tilbud i siste liten som vil redusere prisen drastisk, er ikke aktuell for øyeblikket, fordi det ifølge Bunch bare ville skapt flere problemer. «For det første ville det ikke være rettferdig for de som kjøpte billettene i tide. For det andre kan vi møte tilfeller der fans ønsker å returnere kjøpte billetter i tide og forklaringer og juridiske tvister vil følge, sier Buncis.

Innholdet fortsetter etter annonsen

Annonse

Neste kamp for det latviske landslaget finner sted i morgen, 19. mai klokken 16:20. Du kan følge kampen direkte på «tv3.lv»-portalen.

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *