Bruk av droner i boliginspeksjon sparer tid og penger


Andris Varna

Foto: Evija Trifanova/LETA

Bruken av droner i hjemmeinspeksjon har gjort det mulig for VAS “Valsts nekustamie ipsumimi” (VNİ) å forbedre bygningsvedlikeholdsprosesser, samt spare opptil 25 % i økonomiske ressurser og tid, informerte VNİ styremedlem Andris Vārna til LETA-byrået. .

«Vi har det styggeste nybygget i Riga!» Innbyggerne er rasende over utseendet til en bygning bygget for 30 millioner i Riga

«Hvis jeg hadde visst konsekvensene av min beslutning om å kjempe mot Ukraina, ville jeg ikke ha gjort det», ber flere fangede russiske soldater om å ikke bli byttet og sendt tilbake til Russland

Forbryter

VIDEO. Under Jēkabpils byfestival dvelet de og raserte det endeløse bylandskapet. Ofrene for slagsmålene dro til sykehuset, politiet tok også fra seg våpenet

Les andre innlegg

Han forklarer at en liten drone med et kamera av tilstrekkelig kvalitet gjør det mulig å «snike» dypt over bygningstak, inspisere skorsteiner, nøye inspisere fasader, deres dekorative elementer – resultatene oppnås mye raskere og gir tilgang til områder som er ellers utilgjengelig. Resultatene av de første eksperimentene som ble utført i fjor var allerede svært nyttige – det var mulig å oppdage skader som var vanskelig å se fra gatenivå, så i år økte VNĪ bruken av moderne teknologi i bygningsvedlikeholdet betydelig.

Varna innrømmer at bruk av droner i det daglige arbeidet har flere viktige fordeler.

ANDRE SOM LESER NÅ

For det første tillater droner raskere oppdagelse av dårlig utførelse som ytterligere kan forringe den tekniske tilstanden til bygningen eller til og med skape en fare og sette forbipasserende i fare.

For eksempel er fasadene til bygninger i jugendstil i det historiske sentrum av Riga ofte dekorert med komplekse dekorative elementer – mascaroni, sandriks og andre, plassert i høy høyde, så det er ikke lett å se skadene deres fra gatenivå. For en bygning i Brīvības-gaten ble det således funnet at de dekorative tårnene og det dekorative rekkverket på taket var sterkt skadet, og de ustabile fragmentene av disse ble demontert av sikkerhetsmessige årsaker etter å ha funnet disse fakta.

På den annen side hadde en annen bygning i Brīvības-gaten jevnlig frost og istapper i takskjegget, men det var ikke mulig å finne årsaken til dette med de vanlige etterforskningsmetoder. Dronen gjorde det mulig å se og identifisere årsaken – koblingene var blottlagt flere steder, regnvannsslukene var ikke lenger koblet til takrennene.

Likeledes påpeker styremedlemmet i VNĪ at en av de største fordelene ved å bruke teknologien er operative egenskaper, siden det ofte er umulig å se skadene, for eksempel i området ved takskjegget til en bygning på seks historier eller høyere. For å finne årsaken til problemet vil det kreve å leie en talje eller sette opp stillas, og sende spesialtrente folk til å jobbe høyt oppe på taket. Å organisere slike arrangementer krever tid og midler. Bruken av en drone vil imidlertid være opptil 25 % billigere, og oppdagelsen av mulig fare vil gå mye raskere.

For det andre gjør droner det enklere og mer detaljert å kontrollere kvaliteten på tak- og fasadereparasjoner og vedlikeholdsarbeid og om entreprenører utfører de bestilte tjenestene i god tro. Dronen lar deg sjekke om for eksempel rensing av regnvannskanaler og snørydding fra taket er utført til sitt fulle potensial.

I løpet av det siste året, etter dronekontrollflyvninger, ba VNĪ-spesialister både om å fullføre rengjøringen av regnvannsrenner, og også å identifisere skader på dekorasjonen av fasader, som bør repareres som en del av garantireparasjonen.

RELATERTE ARTIKLER

Likeledes kan den tekniske tilstanden til midlertidige takbelegg enkelt overvåkes med drone for å oppdage skader i tide og hindre at nedbør kommer inn i bygget.

For oppmåling av bygningsfasader og tak bruker VNĪs tekniske vedlikeholdsavdeling to sammenleggbare droner i håndflate («DJI Mini 3 Pro») med høyoppløselige kameraer som tillater både foto – Høykvalitets fiksering og videoopptak i 4K-kvalitet.

Temaer

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *