«Baltijos Polystyrene» skal kjøpes av norske BEWI | Selskap

BEWI skal kjøpe 100 prosent. av selskapets aksjer, vil verdien av transaksjonen bli avslørt senere, sier Mindaugas Velička, administrerende direktør i «Baltijos Polystyrene».

«Verdien av transaksjonen vil bli annonsert i løpet av de neste to månedene, vi gir ikke ut denne informasjonen ennå, da den er relatert til de neste trinnene i transaksjonen,» sa Velička til BNS fredag.

BEWI sier at avtalen tar sikte på å fortsette veksten i Baltikum.

«Med denne transaksjonen utvider vi vår geografiske virksomhet, konsoliderer våre ledende posisjoner i Litauen og en plattform for fremtidig vekst i Baltikum. Samtidig utvider vi tilbudet av isolasjonsløsninger i markedet, sier Christian Bekken, administrerende direktør i Baltikum. BEWI.

Nemunas Dagilis, aksjonæren i «Baltijos Polystyrene», sier at avtalen med det norske selskapet er en stor påskjønnelse av arbeidet til hele teamet i selskapet.

«Vi klarte å vokse selskapet på 20 år til et slikt nivå at det ville være interessant for de viktigste globale aktørene,» sier N. Dagilis.

Oppkjøpet forventes å bli gjennomført i tredje kvartal i år og vil ikke ha noen innvirkning på driften, sa selskapet fredag.

«Utfallet av transaksjonen vil ikke ha noen innvirkning på produksjonsforsyning, kontrakter eller produktpriser. Vi vil implementere alle forpliktelser i tide,» sa Velička i kunngjøringen.

«Baltijos Polysterinas» ble grunnlagt i 2002 og produserer og selger byggesett i hvitt og neopore polystyrenskum og polystyrenskum, flerlagspaneler.

Selskapet selger sine produkter i Litauen og skandinaviske land, sysselsetter i dag ca 150 ansatte, fjorårets omsetning i 2021 var ca 31 millioner. EUR, og resultat før skatt, renter og amortisering (EBITDA) – cirka 4,3 millioner euro. euro.

BEWI Group samler mer enn 40 selskaper over hele verden med mer enn 2000 ansatte. I 2021 nådde konsernets omsetning 748,2 millioner. euro.

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *