En litauer som bor i Russland er også mobilisert: han vil ikke reise, han vil heller ikke dø for Russland

Da innkallingen til den delvise mobiliseringen nådde EBs hjem i Russland, var mannen et annet sted. Derfor kontaktet hans kone de militære registrerings- og vervingsoffiserene, som utstedte et dokument til henne og indikerte at hun ville komme til familiens hjem så lenge hun møtte EB mobilisert av de russiske væpnede styrkene.

«Jeg har en bedrift i Russland, en familie, en kone og to barn – de har dobbelt nasjonalitet. Jeg har bodd her mer enn halve livet mitt, jeg er 33,» sa mannen til «Readovka».

Han avslørte at han studerte russisk lovgivning – det står skrevet overalt at kun borgere i et stort land kan mobiliseres. Utenlandske statsborgere kan gå til fronten, men kun som frivillige. Media legger også spesielt merke til at EB aldri har tjenestegjort – verken i Litauen eller Russland.

«Jeg vet fortsatt ikke hvordan jeg skal svare på stevningen. Jeg vil ikke forlate Russland. Jeg vil prøve å kontakte den litauiske ambassaden, men hvordan vil dette hjelpe meg? De vil fortelle meg å reise tilbake til Litauen, men det vil jeg ikke, jeg har en familie her», sa litaueren.

Det ble tidligere kunngjort at Russland ikke avviser noen for mobilisering av de væpnede styrkene – selv menn som lider av ulike helseproblemer får innkalling til verneplikt. inkludert de som er diagnostisert med blindhet siden fødselen.

Innholdet fortsetter etter annonsen

Reklame

På den annen side, for å unngå mobilisering, siden kunngjøringsøyeblikket, har mange menn bosatt i Russland hastet med å forlate landet, men andre hjelper hverandre med å bryte bein kreativt.

Rapporter en feil i artikkelen

Marker feil tekst og trykk CTRL+Enter.

Merk feil tekst og meld fra!

Sonja Ege

Banebryter for mat. Leser. Internett-forsker. Zombie fan. Vennlig gründer. Innadvendt. Nettelsker

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *