Antallet søknader til domstolen om midlertidig beskyttelse mot vold øker – Jurista Vārds

Enhver fysisk, seksuell, psykisk eller økonomisk vold som oppstår mellom ektefeller eller andre slektninger er ikke et sjeldent fenomen i Latvia, men det er viktig å vite hvordan man skal håndtere situasjonen og hvilke midler for midlertidig beskyttelse som er innenfor kompetansedomstolene og offentlige organer. .

Dainis Slišāns, dommer ved byretten i Riga: «Tragedien til Jēkabpils, som fikk et bredt ekko i samfunnet, reiste spørsmålet om beskyttelse av ofre for vold. Å forlate et voldelig forhold og henvende seg til den voldelige personen er ikke alltid en lett avgjørelse, men hvis offeret har bestemt seg for å søke hjelp, er umiddelbar beskyttelse og støtte fra offeret avgjørende. Enhver kompetent institusjon, inkludert domstolen, som voldsofferet henvender seg til, må sørge for at offeret ikke blir utsatt for gjentatt vold.

Et offer må være overbevist om at effektiv og umiddelbar nødvendig beskyttelse mot vold vil bli gitt. Dette er en garanti som skal gis av ansvarlige myndigheter. Jeg oppfordrer alle som har opplevd fysiske, seksuelle, psykiske eller økonomiske overgrep om å vise mot, forlate det voldelige forholdet og beskytte sin og sine nærmestes rett til et trygt miljø for helse og liv. Voldsofre i landet får psykologisk støtte og om nødvendig husly på et krisesenter. Dessuten bør ofrenes samfunn og mennesker, som ser volden, ikke forbli likegyldige eller tolerante overfor volden, bare overlate det til de involverte, men bør støtte beskyttelsen av ofrene.»

I sendingen av rettsadministrasjonen vi inviterer deg til å finne ut hvordan domstolene tilbyr beskyttelse mot familievold og hvor raskt det er mulig å få et resultat. Dommeren ved byretten i Riga, Lana Leja, samt Santa Laimiņa, leder for hotline for selskapet «Skalbes» for ofre for forbrytelser 116006 i Latvia, deltar i samtalen.

Programmet ble produsert som en del av ESF-prosjektet «Justice for Development» (n° 3.4.1.0/16/I/001)

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *