Antall dødelige skytinger i Sverige er på et rekordhøyt nivå

Sverige har allerede registrert rekordmange dødsskudd i år. Politiet frykter at denne trenden vil fortsette utover sommeren.

Mellom januar og mai i år ble over 30 mennesker skutt og drept i Sverige. I samme periode tidligere år ble det i snitt registrert 17 dødsskudd.

Det er frykt for at volden kan eskalere i løpet av sommeren, når skytingene vanligvis øker i Sverige, ettersom folk har en tendens til å tilbringe mer tid utendørs og er mer aktive.

– Når dagene blir lengre, øker antallet slike hendelser. Det blir lettere å finne ofre, sier etterretningssjef Jens Ahlstrand.

Sverige har sett et rekordantall dødelige skytinger i 2020 og 2021, med 47 mennesker som dør hvert år av skuddskader.

Svenske etterretningssjefer sier det er flere «røde soner» i landet hvor risikoen for ytterligere voldsutbrudd anses som høy. Vestlandsregionen har i dag rundt sju til åtte slike områder.

Østlandsregionen har den siste tiden hatt en kraftig økning i skytingen. Totalt ble det registrert ni skytinger i regionen frem til juni i fjor, og ikke mindre enn 32 i år.

Stockholm-regionen anses nå som tryggere enn den var ved inngangen til året.

«I Stockholm-regionen har vi rundt seks til åtte hotspots – dette er områder hvor det er fare for alvorlige voldsutbrudd i nær fremtid,» bemerker Max Åkerwall, fungerende etterretningssjef for Stockholm-regionen. Stockholm.

Han og noen av kollegene beskriver situasjonen som skjør. Ifølge dem er den minste gnist nok til å utløse vold, og området kan gå fra «grønt» til «rødt» på bare noen timer.

Ettersom antallet forbrytelser begått med skytevåpen i Sverige øker, er landets politi allerede under press.

Polititjenestemenn påpeker at drapsetterforskningen mislykkes på grunn av manglende organisering og kvalifiserte etterforskere.

Flere etterretningssjefer har også uttrykt bekymring for det økende antallet unge kriminelle og brutaliteten som får en ny dimensjon.

– Det har vært mye skyting i enkelte områder og miljøer i lang tid, men nå merker jeg at ønsket om å drepe blir mer vanlig, selv om det ikke alltid lykkes, sier Per Lundbäck, leder av Bergslagens etterretningstjeneste. regional.

Jale Poljarevius, sjefen for Central Regional Intelligence Service, beskriver kampen mot gjenger som «et endeløst spill».

«Tanken om at alt tar slutt og roer seg når et kriminelt nettverk avvikles er bare en myte. Hvis et kriminelt nettverk forsvinner helt, er det en risiko for at andre fyller tomrommet. På denne måten oppstår en ny voldsbølge – ny knivstikking og nye skyting”, observerer J. Poljarevius pessimistisk.

«Omgivelsene for frykt for vold er svært gunstige. Vi i Sverige har ikke klart å løse dette problemet med forebyggende tiltak», er ikke Mats Karlsson, leder av etterretningstjenesten for region sør, i tvil.

J. Poljarevius håper sommeren blir roligere. Han tviler imidlertid på at det faktisk vil skje.

Drevet av thelocal.se.

Antall dødelige skytinger i Sverige er på et rekordhøyt nivå

sfgdfg

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *