«airBaltic» vil åpne en sesongbasert base på Gran Canaria i vintersesongen

Styreleder i «airBaltic», Martins Gauss, sier at «airBaltic» alltid nøye analyserer markedsdynamikken når man forbereder seg til den kommende vintersesongen. I løpet av vintermånedene, når den globale passasjeretterspørselen generelt er lavere, har flyselskapet identifisert en mulighet til å optimalisere driften for å være så effektiv som mulig ved å etablere en sesongbasert base og operere to fly fra Las Palmas.

Flyselskapet forklarer at ved å basere to fly i Las Palmas, demonstrerer airBaltic en strategi for å optimalisere effektiviteten av mannskapsrotasjoner og maksimere bruken av flyene ved å bruke dem på ruter som går gjennom de eksisterende basene til flyselskapet og byene som betjenes.

Denne beslutningen vil ikke påvirke airBaltics flyrute, planer og generelle operasjoner i vintersesongen fra Riga, Tallinn, Vilnius og Tammerfors.

Sesongtilbudet utfyller airBaltics nåværende tilbud til Kanariøyene, ettersom flyselskapet vil fortsette å operere direktefly til Tenerife fra sine fire hovedbaser i løpet av den kommende vintersesongen.

I tillegg til direkteflyvninger mellom Riga og Las Palmas, som ble lansert i fjor, vil airBaltic koble flyplassen til ni andre nye destinasjoner i Nord-Europa.

Innholdet fortsetter etter annonsen

Annonse

Fra Gran Canaria blir det tre flyvninger i uken til Riga fra 23. oktober i år, og fra 1. desember blir det to flyvninger i uken til Bergen i Norge og Billund i Danmark.

Fra 2. desember planlegges en flyvning i uken fra Gran Canaria til København i Danmark og Vilnius i Litauen, og to flyvninger i uken til Oslo-Sandefjordua Torp i Norge.

På den annen side vil det fra 3. desember være to flyvninger per uke til Aalborg i Danmark og Oslo-Gardermoen i Norge, og fra 5. desember en flyvning per uke til Tammerfors i Finland, og fra 7. desember en flyvning per uke til Tallinn i Estland.

Det er allerede kjent at omsetningen til selskapet «airBaltic» i fjor var 500,17 millioner euro, som er 2,5 ganger mer enn i 2021, men selskapets tap har gått ned med 2,5 ganger – til 54,219 millioner euro.

Den latviske staten eier 97,97 % av aksjene i «airBaltic», mens «Aircraft Leasing 1» eid av finansinvestor, den danske forretningsmannen Lars Tūsen, eier 2,03 %.

Rapporter en feil i artikkelen

Marker feil tekst og trykk CTRL+Enter.

Merk feil tekst og meld fra!

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *