10 må-se steder i Norge

Vikingenes hjemland heter Norge, et skandinavisk land som har frossen tundra, moderne byer og en bred kystlinje. Fra majestetiske fjell og kjente fjorder til spektakulære øyer, Norge er et av de vakreste landene i verden.

Enten det er den fantastiske utsikten over nordlyset eller den glitrende sommersolen på en enorm isbre: Norge byr på store opplevelser når som helst på året. Du kan gå på hvalsafari i Tromsø, se isbjørn og hvalross på Svalbard eller prøve ut landets mest populære tur-, sykkel- og skidestinasjoner.

Selv om det er lite dagslys i vintermånedene, holder norske byer liv i det med sin sofistikerte stil og energi. Vikinghovedstaden Trondheim avslører landets historie, Bergen er hjemsted for fargerike trehus og den elegante hovedstaden Oslo er hjemsted for en avslappet livsstil, urbane parker og sjarmerende restauranter.

Så det er på tide å oppleve varmen, vennligheten og den fantastiske naturlige skjønnheten til Norge, som er et av de beste landene å bo i. Her er en liste over steder å besøke i Norge:

10. Ålesund

Olesund ligger på vestkysten av Norge, og er inngangsporten til de berømte nordvestfjordene og fjellene rundt. Ålesund by skylder sitt nåværende utseende til gjenoppbyggingen som fant sted etter brannen som herjet hele byen i 1904. Byen ble gjenoppbygd i stein og tegl, basert på datidens arkitektoniske stil, som i dag er et utmerket eksempel på Jugendstil-arkitektur (den nordeuropeiske versjonen av moderne arkitektur eller jugendstil). Besøkende kan lese mer om det på Jugendstilsenteret (Art Nouveau). Det er også verdt å gå de fire hundre trappetrinnene til utsiktsplattformen Fjellstua. På toppen av fjellet er det en fantastisk utsikt over Olesiund og øyene rundt.

9. Tromsø

Tromsø, den største byen i Nord-Norge, er kjent for sine mange 1700-tallsbygninger. bygging av trehus, samt naturens skjønnhet. Det meste av byen ligger på øya Tromsoya, hvor besøkende kan utforske flere museer og gå gjennom fantastiske bjørkeskoger. En tur til Storsteinen med Fjellheisen-taubanen tilbyr reisende en fantastisk utsikt over de omkringliggende fjordene og fjellene. Polaria Arctic Aquarium og Polar Museum er populære attraksjoner i byen, 350 km nord for polarsirkelen. Tromsø er et av de beste stedene i verden for å se nordlyset.

8. Trondheim

Alle vil finne noe interessant i Trondheim. Grunnlagt i 997, var Norges tredje største by landets hovedstad under vikingtiden og nasjonens religiøse sentrum i middelalderen, noe som gjorde det til et flott sted å utforske Norges historie. Byen er full av rester fra fortiden: fra Sverresborg, restaurert på 1100-tallet. slott, til Nidara katedral, den nordligste middelalderkatedralen i verden.

7. Jotunheimen nasjonalpark

Jotunheimen (eller «kjempenes hus») er Norges viktigste nasjonalpark. Parken omfatter flere fjellkjeder, inkludert de 29 høyeste toppene i Norge, og ligger sentralt i den sørlige delen av landet. Parken er også hjemsted for Vettisfossen, en 275 meter høy foss, den høyeste i Norge. Fjellhytter og godt merkede stier gir besøkende enkel tilgang til isbreer, fjellklatring og ski. Utendørsopplevelser er mulig her for besøkende i alle aldre og ferdighetsnivåer.

6. Svalbard

Svalbard er en øygruppe som ligger mellom Polhavet, Barentshavet, Grønland og Norskehavet. Øyene har tilhørt Norge siden 1920. Bosetningene på Svalbard er de nordligste kontinuerlig bebodde stedene på jorden, og strekker seg mye lenger nord enn noen del av Alaska og alle øyene i Norge.Kanadisk Arktis. Den totale faste befolkningen er under 3000, nesten alle konsentrert til hovedbygdene Longyearbyen og Barentsburg i Spitsbergen. Besøkende til Svalbard kommer vanligvis hit for å se arktisk natur på sitt mest levende og mektigste. Øyene er hjemsted for uberørte isbreer og steinete fjell, samt fantastisk dyreliv, inkludert isbjørn, hjort, fjellrev, hval, sel og hvalross.

5.Oslo

Norges hovedstad og mest folkerike by, Oslo er en moderne, levende by med en avslappet atmosfære. Oslo løper langs den hesteskoformede bredden av Oslofjorden, og er en tredjedel by og to tredjedeler skog, parker og grøntområder, noe som gjør utendørsaktiviteter som ekstremt populære fotturer og sykling. Oslo er også rikt på kultur: siden 1800-tallet. museer, barer og restauranter i sentrum etablert ved Nobels Fredssenter i en tidligere togstasjon. Byens 50 museer inkluderer Munchmuseet, som viser Skriket og andre kjente verk av kunstneren, og Folkemuseet, et friluftsmuseum som omfatter mer enn 150 historiske bygninger fra hele Norge, inkludert Kirkestaven.

4. Stavanger

Stavanger ligger på den sørvestlige delen av Norge, og er et av få steder i landet som har lange sandstrender, noe som gjør det til et ideelt sommerreisemål for de som ønsker å blande soling med den skandinaviske utforskningen. Byens havn er et populært stoppested for cruiseskip som drar ut for å utforske fjordene, og mange av Stavangers attraksjoner ligger nær land. Rogaland Kunstmuseum har en utmerket visning av norsk kunst, Stavanger domkirke regnes som landets fineste middelalderkirke, og bydelen Gamle frakter besøkende til 1700-tallets Skandinavia.

3. Lofoten

Lofoten, et av Norges mest populære turistmål, er en øygruppe i den nordlige delen av landet. Med postkortlignende små fjordfiskevær, røff kystlinje og topper som stiger bratt opp av havet, blir skjærgården ofte beskrevet som en av de mest naturskjønne delene av Norge. Selv om øygruppen ligger godt over polarsirkelen, omtrent på samme breddegrad som Grønland, er klimaet der ganske mildt på grunn av sirkulasjonen til Golfstrømmen. Temperaturen stiger til 23°C om sommeren, selv om været skifter veldig raskt.

2.Bergen

Bergen, Norges nest største by, har vært landets viktigste vestlandshavn siden middelalderen. I dag på 1400-tallet er vannkanten i Bryggen-området både en fungerende havn og et sted hvor besøkende kan smake på fersk mat i restauranter ved sjøen. Mens Bergen er en ideell base for å utforske de naturskjønne fjordene og øyene i nærheten, er det også mye å se i selve byen. En kort tur med den populære taubanen fra Bergen er en god måte å oppleve stedet kjent som porten til fjordene.

1. Vestfjorder

De kjente norske fjordene finnes over hele landet, de er ikke begrenset til en bestemt region eller område. De mest kjente fjordene er imidlertid på Vestlandet, omtrent fra Stavanger til Molde. Selv om vestfjordene varierer litt i utseende, er de generelt ganske smale, omgitt av bratte klipper, høye fjell og ekstremt dype. De mest kjente er Geirangerfjord og Nærøyfjord.

Drevet av tauropia.com.

Likte du? Ta deg tid til å støtte Inga Kazakevičiūtė på Patreon!

10 må-se steder i Norge

sfgdfg

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *