Vi presenterer mai-utgaver fra de mest populære forlagene: send oss ​​et brev og vinn

D. Husemann «Ispirater»Alma Littera forlag

© «Alma littera» forlag

«Dette skipet fremstår fra ingensteds som en tåke. Og det forsvinner like raskt. Den har et dragehode og vinger i stedet for slør.»

Middelhavet, 828 e.Kr. Vikingen Alrik og hans mannskap kalles ispirater fordi de frakter is fra Etna til byene ved Adriaterhavskysten. Nyheter om Alrik og hans menns herlighet reiser raskere enn draken deres Visundur skjærer gjennom vannet.

Dogen av Venezia får vite om eksistensen av ispiratene, mens han leter etter grusomme å betro en farlig oppgave – å stjele restene av Markus, en av de fire evangelistene, fra Alexandria og bringe dem til Venezia. Modige vikinger legger ut på en risikabel reise. Men det blir snart klart at kidnapping av evangelistens levninger er mye vanskeligere enn å håndtere vulkanen Etna.

Denne romanen kaster rett og slett leseren ut i en virvelvind av eventyr, den inneholder historiske figurer, og de vittig gjengitte bildene av hverdagslivet på 900-tallet er ekstremt levende og spennende.
Husemann er en stor forteller. Språket er livlig, pittoresk, mange interessante detaljer.
Karin Schlott, sjefredaktør i det populærvitenskapelige magasinet Bild der Wissenschaft

Dirk Husemann (f. 1965) er journalist og vitenskapelig arkeolog som studerte forhistorie og oldtidshistorie, klassisk arkeologi og etnologi i Münster. Han skriver artikler og bøker, skrev om den eldste byen i verden i Syria, om Stonehenge, en av de viktigste forhistoriske strukturene i Europa, sør i England.

S. King «The Shining»


Alma Littera forlag

Alma Littera forlag

© «Alma littera» forlag

Dette umenneskelige stedet gjør folk til monstre.

Den fem år gamle sønnen til Jack og Wendy Torrance, Danny, er en uvanlig gutt. En følsom gutt har en evne til å skinne – han kan lese andres tanker, forutsi fremtiden og se tidligere hendelser. Når Jack Torrance aksepterer et tilbud om å føre tilsyn med det vinterstengte Panorama Hotel i Colorado-fjellene, får Danny besøk av et skremmende syn som advarer ham om forestående undergang for familien. Danny er motvillig til å nevne henne for faren, selv om han gjør det, er det lite sannsynlig at han kan overbevise Jack om å gi opp jobben.

En gang en kommende forfatter og voksende litterær stjerne, har mannen slitt med rusavhengighet de siste årene og mistet lærerjobben ved en privatskole for seks måneder siden. Å kunne tilbringe vinteren med familien på et isolert hotell ville ikke bare løse økonomiske bekymringer, men også gi tid til kreativ skriving.

Dessverre er ikke Panorama det beste stedet for noen som sliter med indre demoner. Merkelige ting skjer på et oppblåst og isolert luksushotell, skyggene av blodige tidligere hendelser lurer og skremmende spøkelser lurer bak dørene til mange rom. Jacks samvittighet blir gradvis overtatt av en mystisk stemme, som insisterende oppfordrer ham til å straffe sin ulydige kone og gi henne en slem gutt hvis glød skremmer til og med monstre bort.

Amerikaneren Stephen King (f. 1947), kjent som kongen av spennings- og skrekklitteratur, har gitt leserne mer enn femti internasjonale bestselgere, som har spredt seg over hele verden med et opplag på over 350 millioner pund. I 1977-premieren har «The Shining» blitt kultforfatterens kanskje mest populære roman, en skattekiste av den moderne skrekksjangeren. Basert på denne romanen laget regissør Stanley Kubrick filmen «The Shining» fra 1980, der den legendariske Jack Nicholson spilte en av sine beste roller.

Mr. Busquets «Og det går over»


Alma Littera forlag

Alma Littera forlag

© «Alma littera» forlag

Som barn, da Blanca mistet faren sin, trøstet moren henne ved å fortelle henne historien om en mektig keiser som tilkalte alle vismennene og ba dem finne meningsfylte ord som passer for enhver situasjon. Vismennene grunnet i flere måneder, og da de kom tilbake fortalte de keiseren uttrykket «Og det vil gå over». Blankas mor la til: «Smerte og lidelse går over, akkurat som glede og lykke går over. » Men seriøst ?

Blanka er nå førti år gammel og for noen måneder siden døde moren hennes, den mest dyrebare personen i livet hennes. For å lette sorgen og bli kvitt forvirringen, forlater hun Barcelona til Cadaques, kystbyen hvor hun pleide å feriere med moren som barn. Med Blanka – hennes to sønner, hennes to eksmenn og hennes to beste venner. Hun vil også møte sin gifte elsker her. I denne vakre byen prøver Blanka, omgitt av de hun elsker mest, å forstå hva det egentlig vil si å leve og være lykkelig.

Livligheten og oppriktigheten i denne boken, så vel som dens letthet og dybde, er umiddelbart til å ta og føle på. Den er lett komisk, men samtidig ekstremt åpenhjertig, og bildene av sommerens berusende skjønnhet er gjennomsyret av smerten ved tap. Det er en roman om livet, hvor tristhet og glede, smerte og nytelse flettes sammen. Noe som får oss til å tenke på hvordan vi egentlig ønsker å leve.

Milena Busquets (f. 1972) vokste opp i en velstående og utdannet katalansk familie, godt kjent i kulturelle kretser. Moren hans var forfatteren Esther Tusquets, grunnlegger av forlaget Lumen, og faren hans var poeten Esteban Busquets. Foreldrenes hus fikk besøk av de mest kjente forfatterne fra andre halvdel av 1900-tallet. Milena har en grad i arkeologi fra University College London og jobbet i mange år sammen med moren i et forlag.

Utgitt i 2015 vakte Milena Busquets første selvbiografiske roman «Ir tai praes» stor interesse på bokmessen i Frankfurt.

Paddington til unnsetning av Mr. Bond


Alma Littera forlag

Alma Littera forlag

© «Alma littera» forlag

«Å stakkars,» sukket Paddington mens alle snudde seg bort fra vinduet og så anklagende på ham. –

Og jeg fikk problemer igjen.

Hvilken annen bamse kan forstyrre hele kinopublikummet når han reiser seg i setet og begynner å hvese mot filmskurken? Eller helle is på tilskuerne som sitter under? Eller oversvømme vaskerommet og hugge opp Mr. Currys kjøkkenbord? Bare Paddington! Med et spesielt sett med verktøy, et hode fullt av ideer, et hjerte fullt av vennlighet og litt syltetøy, kan Paddington gjøre enhver dag ekstraordinær, selv om ideene hans ikke fungerer!

G. Moore «Matematikk for ekte nerder»


Alma Littera forlag

Alma Littera forlag

© «Alma littera» forlag

7-9 år for barn

Du sier at du er en ekte nerd og at du vet hvordan du skal telle?

Test dine matematiske ferdigheter ved å løse over 80 morsomme gåter. Prøv å bli en ekte matematikkvisst.

«Matematiske gåter for ekte nerder»:

• utvikler logisk tenkning;

• styrker matematiske ferdigheter;

• utvikler tålmodighet og konsentrasjonsevne;

• utvikler oppmerksomhet og oppmerksomhet;

• for meningsfull fritid.

Gåtene ble laget av Gareth Moore, Ph.D., en sann mester i gåter og forfatter av hjernetreningsbøker for barn og voksne. Se etter andre puslespillbøker av denne forfatteren.

Det er strengt forbudt å bruke informasjon publisert av DELFI på andre nettsteder, medier eller andre steder eller å distribuere materialet vårt i noen form uten samtykke, og hvis samtykke innhentes, er det nødvendig å kreditere DELFI som kilde.

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *