Ting å prøve minst én gang i Norge

Norge er fullt av vakre landskap, kulturelle aktiviteter og kulinariske oppdagelser. Så hva bør du prøve minst én gang i Norge?

Minst en av de kjente fotturene

Norge er kjent for sine mange naturskjønne turveier, og mange av dem står på de reisendes ønskeliste. Fra Preikestolen (Preikestolen) og Trolltunga (Trolltungen) til Kjeragbolten (Kjeragstein) og Bessegen (Bessegenryggen), er minst en av Norges mest imponerende og populære turveier verdt å prøve, spesielt hvis du bor på landsbygda.

Det er sant at alle de kjente turene kan være litt vanskelige, så det vil være en god idé å øve på forhånd og gjøre turen kortere og enklere. Et godt tidspunkt for slike tester er før turistsesongen, som begynner i slutten av juni – begynnelsen av juli.

Observer nordlyset

Dette er nok en ting som står høyt på ønskelisten og planene til mange besøkende til Norge.

Du har større sjanse for å se nordlyset hvis du bor på vestkysten av Norge, i sentrum eller i den nordlige delen av landet, for jo lenger sør du bor, jo mindre er sjansen for å se nordlyset.

Uansett, selv om du bor i sør, er det verdt å sjekke værmeldingen eller ta en tur nordover.

Dyre forberedelser for å «fange» nordlyset er ikke nødvendig. Med litt kunnskap og kanskje se noen YouTube-veiledninger om nattfotografering, er det mange sjanser til å fange noen spektakulære øyeblikk selv.

Svømming i en innsjø, elv eller fjord

Norge har ingen mangel på badeplasser i vakker natur, spesielt hvis kjøligere temperaturer ikke plager deg. Fra nesten hvor som helst i landet vil det ikke ta deg mer enn en time å nå et fantastisk sted for bading i naturen.

Fjordene er kanskje Norges mest inspirerte valg for bading, men ikke undervurder innsjøene for deres fantastiske natur. Vær selvfølgelig alltid forsiktig, spesielt i mer avsidesliggende områder, unngå sterke strømmer.

Prøv en piknik med hengekøyer

Camping er en veldig populær aktivitet i Norge, noe som ikke er noen overraskelse gitt landets naturlige skjønnhet. Om våren og sommeren er det mange som ønsker å få mest mulig ut av det varmere været og en mulighet er å overnatte under stjernehimmelen.

Overnattingsturer i hengekøye er rett og slett fantastiske, og akkurat som å seile, tar det lang tid å finne det perfekte stedet. Oslo er for eksempel fullt av utesteder med byutsikt, eller i nærheten av vakre turstier eller innsjøer.

Delta på feiringen av 17. mai

Fra utsiden kan 17. mai-ferien virke litt merkelig: Byer og landsbyer er fulle av folk som feirer og har på seg tradisjonelle folkedrakter. 17. mai-feiringen i Norge er imidlertid et arrangement verdt å få med seg minst én gang.

Ski

Nordmenn elsker virkelig å gå på ski – det kan til og med virke som det blir vanskelig å passe inn her hvis du ikke er interessert i denne vintersporten. Vel, for nybegynnere er det nok enklest å starte med langrenn.

Julen er en populær tid for langrennsturer. Om vinteren, på slike turer, bor mange i hytter, hvor de kommer tilbake for å varme seg med varm drikke og mat.

Du vil sannsynligvis oppdage at skiheisene og langrennsløypene er steder hvor lokalbefolkningen er oppriktig villige til å smile og utveksle noen ord med fremmede.

Gå med tog

Norge er kjent for noen av de mest naturskjønne jernbanerutene i verden, så en reise med tog vil imponere selv skeptikere til denne transportmåten. Det er ruter som lar deg se alt Norge har å tilby på én tur: fjorder, fjell, isbreer.

Enten det er en rask enkel runde på Flåmsbanen eller et maraton på Bergensbanen, er det en reise verdt å ta.

Hvil i en hytte

I motsetning til å reise i en hengekøye, stå på ski eller prøve å fange nordlyset, er en hyts tid alltid bra.

Man kan si at det å reise i slike hytter og hvile i dem rett og slett er i nordmenns blod.

Så enten du har bestilt ferie i en DNT (Norges Turlag) rustikk hytte eller du skal med venner eller kollegaer til en av hyttene deres, er det definitivt en verdifull opplevelse verdt å ha bodd minst én gang i Norge.

Prøv de lokale spesialitetene

Selvfølgelig må det innrømmes at Norge ikke er kjent for en så imponerende kulinarisk arv som land som Italia, Spania eller Frankrike. Likevel er det mye bra her som du savner når du ikke lenger bor i Norge.

Selvfølgelig er det ingen grunn til å haste hodestups inn i fermentert fisk eller stekt sauehode, selv om lokalbefolkningen absolutt vil sette pris på slike forsøk.

Du kan starte din kulinariske reise i Norge med brunost, rommegrøt (delikat melkegrøt) eller lapskaus (lapskaus). I tillegg, mens det lokale kjøkkenet ikke er preget av spesielt delikate eller flerlagede retter, er det fullt av trøstende og mettende mat.

Dra på biltur

En av de kuleste måtene å se og oppleve Norge på er å nyte utsikten fra passasjersetet i en bil eller bak rattet, spesielt hvis du er en fan av bilturer.

Det er flere verdenskjente veier i landet. To av de mest kjente er på Vestlandet – den kjente Atlanterhavsveien og Trollstigen. Trollstigen byr på en fantastisk utsikt over Geirangerfjorden og Atlanterhavsveien snor seg gjennom den imponerende skjærgården.

Drevet av thelocal.no.

Likte du? Ta deg tid til å støtte Inga Kazakevičiūtė på Patreon!

Ting å prøve minst én gang i Norge

sfgdfg

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *