Stedet som gjør Norge kjent over hele verden og hvordan komme seg dit

Og det beste er at så fort du går ut fra Bergen sentrum, bortenfor de berømte 7 fjellene i Bergen, endrer værforholdene seg, og hvis det regner konstant i sentrum, forsvinner regnet et sted etter at du har forlatt dette. område. Du kan reise til fjordene hele året, vår, høst og vinter. Det er alltid noe å se her.

Mange planlegger reiseruten sin i detalj før en slik tur og skriver ned stedene de absolutt ønsker å se. Det kan spare mye tid. Men det er absolutt ikke obligatorisk. Omgivelsene i Bergen er slik – uansett hvor du snur deg, hvor enn du kjører – vil du definitivt stoppe og se deg rundt. Bekker renner overalt, fossefall skurrer og et fjellpanorama av ubeskrivelig størrelse gleder øynene.

Nordmennene sier at den beste måten å ferdes i fjordene er denne: du kjører til det valgte punktet, så tar du en ryggsekk med mat, drikke og går lange, veldig lange kilometer, for å utforske hele området.

Det er bare veldig viktig å ikke slappe for mye av. Du må imidlertid huske at du er i naturen og at noen veier kan være svært farlige. Det er mange historier om hvordan gale turister falt av fjellet eller vandret så langt sidelengs at de gikk seg vill i fjorddypet. Derfor, hvis du ikke har mye erfaring med lignende turer, er det best å følge kartet.

Hvis du ikke vil eller er redd for å kjøre gjennom de vakre fjordene eller rundt serpentinene, finnes det et annet, kanskje enda bedre, alternativ. Ta toget! Togets imponerende rute er kjent over hele verden.

Og bildene av denne togreisen har reist i de mest kjente reisemagasinene, de har blitt vist av reiseshow og alle slags kjente reisende på sosiale nettverk. Det er nok ingen som har satt seg på det toget og angret. Hvert minutt som brukes i det, er hver runde noe spesielt.

Toget er gammelt ikke bare fra utsiden, men også fra innsiden. Som en Agatha Christie-roman. En gang beundret jeg Orientekspressen, som forbinder Paris med Istanbul, så jeg så for meg noe lignende.

Selve veien er ca 20 km lang og det kostet ca 20 millioner å bygge. euro. Og på 20 km passerer du nøyaktig 20 tunneler. 1 million for hver tunnel. euro. Her er den vakreste togturen i verden for deg.

I sommersesongen er denne flyturen full, selv noen ganger er det ingen seter. Og om høsten og vinteren er det mye roligere og det liker jeg veldig godt.

Hvorfor stopper toget midt på reisen og hvordan gjør dette passasjerene glade? Du vil finne ut i den siste «Oriyas reiser«i showet.

Det er strengt forbudt å bruke informasjon publisert av DELFI på andre nettsteder, medier eller andre steder eller å distribuere materialet vårt i noen form uten samtykke, og hvis samtykke innhentes, er det nødvendig å kreditere DELFI som kilde.

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *