Start på den internasjonale militærøvelsen «Iron Wolf 2023-1»

De internasjonale militærøvelsene «Iron Wolf 2023-1» starter mandag i Litauen.

Omtrent 3500 soldater og 600 enheter med militært utstyr fra Litauen og elleve andre NATO-land – Belgia, Tsjekkia, Storbritannia, USA, Canada, Kroatia, Polen, Luxembourg, Nederland, Norge, Portugal og Tyskland – vil delta i to ukers trening, rapporterte det litauiske forsvarsdepartementet.

I løpet av øvelsesåret vil NATOs Forward Forces Battle Group utplassert i Litauen og Vaidotas infanteribataljon i den litauiske hæren trene for å gjennomføre offensive og defensive operasjoner på riktig måte ved å bruke «styrke mot styrke»-metoden.

En del av treningen vil også finne sted i sivile områder – soldater og militært utstyr vil være synlig for innbyggere i Ukmergė, Jonava, Kaišiadorių og Kėdainiai distrikter.

Hovedhandlingene til øvelsen vil finne sted på den litauiske hærens Gaižiūnai treningsplass i Jonava-distriktet, simulert ammunisjon og eksplosiver vil også kun brukes på treningsplassen.

Disse treningene organiseres årlig av «Iron Wolf» Infantry Brigade av den litauiske hæren, de tar sikte på å vurdere kampberedskapen til enheter som tilhører denne brigaden og å synkronisere standard operasjonsprosedyrer.

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *