Backbase kjøper den britiske appbyggeren

1. Backbase kjøper den britiske appprodusenten

Jouk Pleiters programvarebygger Backbase har kjøpt opp den britiske appbyggeren Nucoro. Britene lager søknader for finansinstitusjoner. Backbase jobbet allerede tett med Nucoro, som ble grunnlagt i 2019. Backbase melder i en pressemelding at Nucoros tjenester kan integreres i egne plattformer. Økonomiske detaljer om oppkjøpet ble ikke offentliggjort.

Les også: Jouk Pleiter (Backbase): «Enhjørningsstatus var ingen overraskelse»

2. Deploy AI-vakt sikrer 2,5 millioner

Deeploy samlet inn 2,5 millioner euro i investeringsfond, spesielt fra SI3-fondet. Oppstarten lager programvare som bedrifter i finans- og helsesektoren kan gi innsikt i konsekvensene av AI-applikasjoner med. For eksempel kan Deeploy brukes til å gjøre en objektiv vurdering av en kredittsøknad.

Selskapet til Maarten Stolk, Bastiaan van de Rakt, Tim Kleinloog og Nick Jetten ønsker å bruke investeringspengene til å utvide sin plattform for senere europeisk utrulling. Deploy tidligere innhentet kapital fra Dutch Founders Fund.

3. Azerion kansellerer en tredjedel av aksjene

Aksjonærene i Azerion har akseptert forslaget om å kansellere 58 millioner aksjer i selskapet. Azerion eier tre millioner aksjer for ansattes deltakelse og betaling for gjennomførte oppkjøp.

Når prosjektet er annonsert kansellering Azerion sa at de gjorde dette for å «bringe kapitalstrukturen mer i tråd med det som er vanlig i markedet.» To uker senere trakk co-CEO Atilla Aytekin etter å ha fått vite at AFM undersøkte markedsmanipulasjon fra investeringsselskapet og Aytekin-medgründer Umut Akpinar.

4. Plante B blir Vood (og samler inn vekstpenger)

Produsent av plantebaserte frosne måltider Plant B vil nå bli kjent som Vood. Oppstarten til Maarten Gomes, Myrthe van der Vlis og Joost Esser har også annonsert at den har samlet inn 650 000 euro gjenvunnet hos Shamrock Ventures og Volve Capital.

I fjor sa Factory B at det solgte rundt 120 000 måltider. Rettene er foreløpig tilgjengelig i nettbutikken og hos Flink flash-leveringstjeneste. Meningen er at måltidene snart også skal være tilgjengelig i nasjonale supermarkedskjeder.

5. Clevergig plukket opp av Visma

Den norske perler Visma har denne gangen overtatt nederlandske Clevergig. Det utvikler planleggingsprogramvare for vikarbyråer og formidlere. Nord-Holland-selskapet vil fortsette under flagget til det belgiske selskapet Visma Beeple, som ble kjøpt opp av programvaregiganten i 2022. Det er uklart hva som ble betalt for Clevergig.

Vil du motta denne nyhetsoppdateringen hver dag?

Abonner på MT/Sprout Startups & Scaleups nyhetsbrev,
med de siste nyhetene om startups, scaleups og fuckups hver dag.

6. Og så dette: Prins Constantijn: vanskelig høst for startups

På grunn av stigende renter står startups foran et tøft fall. Techleaps prins Constantijn er uenig The Telegraph. «Til høsten vil vi sannsynligvis se startups bli overtatt av private equity, men det trenger ikke å være en dårlig ting. Det er kanskje ikke til prisen folk trodde før, men det betyr absolutt ikke at noen virksomhet vil gå tapt.

Advokaten for startuppend Nederland sier oppstartsklimaet har blitt bedre her. Det er mer penger og det er bedre investorer.

Les også: Alle i teknologiverdenen virker begeistret for «The Fresh Prince» Constantijn van Oranje

Det vi også leser:

  • ECB hever renten til 3,5 %, megleren Bux tilbakebetaler nå 2,3 % på den ikke-investerte kapitalen (i stedet for 2,01 %). (Pressemelding)
  • Arkives Sinem Tuncer opplever investorstøt. Fra menn som spør om hun planlegger å bli gravid, til pantelånere som sier at hun ikke trenger pengene, men bare må jobbe hardere. (DF)
  • Bicentennial-skomerket VanLier vil utstede aksjer uten stemmerett gjennom Bondex. (Pressemelding)
  • Patriotisk kjæledyr-hettegenser Alexander Klöpping lanserer Poki, en forkortelse for en podcast om kunstig intelligens. (PA)
  • UWV betalte minst 2,6 millioner STAP-budsjett til spøkelsesstudenter. (BNR)
  • Daily Paper får sin egen dokumentar på Amazon Prime. (LinkedIn)
  • En ACM-varsling viser at Verlinvest, fra den belgiske ølfamilien De Spoelberch, ønsker å overta Tony’s Chocolonely fullstendig. (Nu.nl)

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *