VIDEO: «Nederlandsk» hvalross Freya opprører norsk havn

Hvalrossen Freya, nå verdenskjent, fortsetter å holde folk opptatt. Damen leiret i fjor i ukevis rundt Vadehavet, men det ser nå ut til at han har tatt norsk statsborgerskap. Hun var der allerede i april fikk øye på og nå er Freya blitt oppdaget igjen; denne gangen ved en marina i Kragerø by, rundt to hundre kilometer sør for Oslo.

Amerikaneren NBC Nyheter har Bilder som viser hvordan Freya gjør den norske byen farlig. Hvalrossen ser ut til å ha en preferanse for skip. I Nederland hvilte han på en ubåt, i Norge satset han på en mer beskjeden båt.

Teksten fortsetter under videoen:

Opptakene viser hvordan Freya, som veier nesten 700 kilo, forsøker å skape et Zen-øyeblikk på en oppblåsbar jolle i den norske marinaen. Men denne båten tåler ikke vekten hans i det hele tatt, så den synker sakte men sikkert. Dette ser ikke ut til å plage Freya så mye; den blir der som om ingenting hadde skjedd.

Utvalgte

Litt senere prøver hvalrossen å finne tilflukt på en hurtigbåt, litt tryggere i vannet. Denne båten ser ut til å være mye mer motstandsdyktig mot den tunge vekten, så Freya ser ut til å ha funnet et nytt hjem foreløpig.

Eksperter prøver imidlertid å ta den bort fra marinaen og til et annet ly langs norskekysten. Det gjenstår å se – gitt fortiden – om hun vil bry seg.

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *