Russland har fordømt eksplosjonen av den norske konsulen på hotellet

I en video lagt ut på en kanal på Telegrams sosiale medieplattform knyttet til russiske sikkerhetstjenester på lørdag, en kvinne som identifiserte seg som Elisabeth Ellingsen, den norske konsulen i Nord-Russland. Murmansk i havnebyen, og uttrykte sitt raseri over at rommet hans ikke var ordentlig rengjort

«Jeg hater russere!… Bare gi meg et rom… Jeg er vant til å rydde rom – jeg er fra Skandinavia,» kan kvinnen høres si sint i en redigert video lagt ut på Mash-kjeden.

På lørdag ettermiddag hadde innlegget blitt sett over 500 000 ganger. sammen.

Det russiske utenriksdepartementets representant Maria Zakharova skrev på Telegram: «Det russiske utenriksdepartementet vurderer for tiden alternativer for å svare på denne opprørende manifestasjonen av hat, nasjonalisme og fremmedfrykt lov. Bare vi ikke blir overveldet av det norske UD. Noe som ville være rettferdig.»

Norges utenriksdepartement sa at de «beklager dypt» hendelsen.

«Følelsene som er uttrykt reflekterer ikke norsk politikk eller Norges holdning til Russland og det russiske folket,» sa departementet i en uttalelse innhentet av nyhetsbyrået AFP, og la til at hendelsen ble diskutert av «de passende kanaler».

En uttalelse lagt ut på nettsiden til den norske ambassaden i Moskva sa at det norske generalkonsulatet i Murmansk har vært midlertidig stengt siden 1. juli på grunn av den «vanskelige» situasjonen i bilaterale forbindelser.

Det norske UD har ikke spesifisert om hendelsen skjedde før eller etter stengingen av denne representasjonen.

Den diplomatiske hendelsen kommer midt i økte spenninger mellom Russland og Vesten over Moskvas krig i Ukraina, som har fått Europa og USA til å innføre sanksjoner uten sidestykke mot Russland.

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *