«Progressive» ser godkjenning av Rigas utviklingsplan som oppgaven til neste regjering

LETA rapporterte at departementet for miljøvern og regional utvikling suspenderte Rigas utviklingsplan.

Den «progressive» politikeren sa at forhandlingene med JV var veldig åpne, og fortsatte å lete etter fellesnevnere. Uansett hvilken rolle «de progressive» spiller – enten det er i koalisjonen eller i opposisjonen – er det ekstremt viktig at den neste regjeringen handler lovlig og demokratisk, understreket Brišken.

Som en annen viktig posisjon for partiet nevnte politikeren at neste regjering bør sørge for at det ikke tillates politisk innflytelse på statlige kapitalselskaper.

Som nevnt ga president Egils Levits lederen av JV, statsminister Krišjāni Kariņa, fullmakt til å rådføre seg med de andre partiene om opprettelsen av en mulig koalisjon.

Etter det 14. Saeima-valget er det viktigste stridspunktet i koalisjonsforhandlingene antallet partnere som skal være i den nye regjeringen og den nye koalisjonen. JV, forhandlingslederen, vil gjerne ha fire politiske krefter i koalisjonen – JV, AS, NA og også «progressive», mens AS og NA ikke ønsker å se «progressive» i koalisjonen.

Innholdet fortsetter etter annonsen

Reklame

JV vant 26 mandater i den nye Saeima-konvokasjonen, AS – 15, NA – 13 og «Progressives» – ti, så koalisjonen med «Progressives» ville ha 64 stemmer i parlamentet, men uten – 54.

Rapporter en feil i artikkelen

Marker feil tekst og trykk CTRL+Enter.

Merk feil tekst og meld fra!

Sonja Ege

Banebryter for mat. Leser. Internett-forsker. Zombie fan. Vennlig gründer. Innadvendt. Nettelsker

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *