Rett før kampen med Zalgiris gjorde norgesmesterne et uventet grep – de solgte lederen sin

Like før det kom uventede nyheter fra den skandinaviske halvøya: Glimt-klubben har solgt sin angrepsleder for denne sesongen, nigerianeren Victor Boniface.

Den 21 år gamle spissen har scoret 10 mål på de siste åtte kampene. Halvparten av dem (5 nøyaktige skudd på fire kamper) er i UEFA Champions League-kvalifiseringen.

V. Boniface scoret alle fire målene for Budes lag i første runde mot Klaksvik fra Færøyene (3:0 og 1:3), og han scoret også et mål i andre runde mot Belfast Linfield i Nord-Irland (0:1) og 8:0).

Afrikaneren la til ytterligere to mål i helgen i landets Eliteserie-oppgjør med Aalesund i 2-1 hjemmeseier.

Som det snart viste seg, var det hans farvel til «Glimt»-laget, som han hadde representert siden 2019.

V. Boniface flyttet offisielt denne tirsdagen til visemesterne i Belgia Union Saint-Gilloise de Bruxelles for rundt 2 millioner euro. Belgierne er forresten også med i UEFA Champions League-kvalifiseringen og startet tredje runde med 2-0-seier hjemme mot Glasgow Rangers.

«En merkelig og ubehagelig avgjørelse», – slik reagerte fansen til den norske klubben på Glimts beslutning om å slippe lederen sin rett før en av sesongens viktigste kamper.

Hvordan Budes lag klarer seg uten ham, får vi se i kveld.

Ankomst til et av de nordligste fotballpunktene i Europa Innbyggerne i Žalgiris legger ikke skjul på ambisjonene sine. De vil prøve å ikke lyve for tredje gang: i fjor tapte de mot motstanderne med en samlet poengsum på 2:3, og året før – 1:3.

Vi minner deg om at etter å ha eliminert den svenske mesteren «Malmo» (1-0 og 2-0) og gått inn i tredje runde av UEFA Champions League-kvalifiseringen, har «Žalgiris» allerede sikret færrest kamper i gruppespillet i UEFA League Konferanse og 2,94 millioner euro i bonuser.

Det er sant at innbyggerne i Vilnius har alle muligheter til å få tilgang til turneringer av høyere kaliber: den samme UEFA Champions League eller UEFA Europa League.

Žalgiris fortsetter kampen om den prestisjetunge UEFA Champions League-uttaket på onsdag, når han tar imot «Glimt», kjent siden i fjor, på veien.

Lagenes første kamp finner sted 3. august i Norge og omkampen finner sted 9. august. I Litauen.

Hvis Žalgiris overvinner de norske mesternes barriere, vil de møte det siste hinderet i UEFA Champions League-kvalifiseringen (Razgrad Ludogorec eller Zagreb Dinamo) på vei til gruppespillet.

På det tidspunktet, hvis de tapte mot nordmennene, ville Vilnius-laget gå ett skritt lavere – til nøkkelstadiet for utvelgelse til UEFA Europa League, hvor de ville kjempe med taperne av samme par (Ludogorec og Dinamo) for en billett til gruppespillet i denne turneringen.

Det er strengt forbudt å bruke informasjonen publisert av DELFI på andre nettsteder, medier eller andre steder eller å distribuere vårt materiale i noen form uten samtykke, og hvis samtykke innhentes, er det nødvendig å kreditere DELFI som kilde.

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *