Norske BEWI kjøper BalPol, den første litauiske produsenten av varmeisolasjonsmaterialer

Det norske selskapet BEWI offentliggjorde kjøpsavtalen signert på Oslo Børs.

«Med denne transaksjonen utvider vi vår geografiske virksomhet, konsoliderer våre ledende posisjoner i Litauen og en plattform for fremtidig vekst i Baltikum. Samtidig utvider vi tilbudet av isolasjonsløsninger i markedet sier Christian Bekken, administrerende direktør i Baltikum. BEWI.

Ifølge ham vokser BalPol sterkt og lønnsomheten øker. Selskapets omsetning i 2021 var på rundt 31 millioner. EUR og EBITDA – rundt 4,3 millioner. euro.

BalPol har et sterkt lederteam som vi ser frem til å samarbeide med. Vi har samme visjon til fordel for våre produkter for samfunnet og ansvaret for å skape sirkulære verdikjeder, sier C. Bekken.

BalPol-aksjonær Nemunas Dagilis sier den eksklusive avtalen med BEWI er en stor påskjønnelse for arbeidet til hele selskapets team.

«Vi er stolte over å ha klart å vokse selskapet på 20 år til et slikt nivå at det er interessant for de viktigste globale aktørene», sier N. Dagilis.

BalPol-sjef Mindaugas Velička sier han er overbevist om at transaksjonen med BEWI vil gjøre det mulig for kundene å tilby mer merverdi.

Ifølge ham er en av grunnene til at BEWI valgte å kjøpe opp BalPol spesielt de overlappende verdiene til selskapene når det gjelder sirkulær økonomi og bærekraft.

«BEWI er en av de ledende produsentene av polystyrenskum råvarer og produkter. Også – og deres prosessor. Vi er overbevist om at denne transaksjonen åpner for ubegrensede muligheter for utvikling av den sirkulære skumøkonomien. Synergien til selskaper vil være nyttig ikke bare i utviklingen av nye produkter, men også i å sikre minst mulig påvirkning av aktiviteter på miljøet, sier Velička.

Ifølge ham skal transaksjonen sluttføres i tredje kvartal i år.

«Forløpet av transaksjonen vil ikke ha noen innvirkning på produksjonsforsyning, kontrakter eller produktpriser. Vi vil oppfylle alle forpliktelser i tide,» bemerker Velička.

i 2002 er «BalPol», grunnlagt i 2008, den første polystyrenskumprodusenten i Litauen. BalPol-fabrikker lokalisert i Utena og Garliava produserer og leverer PIR-flerlags- og isolasjonspaneler, EPS-polystyrenskum, ICF-blokker og dekorative finisher og emballasje. Selskapet selger sine produkter i Litauen og skandinaviske land. For tiden har selskapet rundt 150 ansatte.

BEWI Group samler mer enn 40 selskaper over hele verden med mer enn 2000 ansatte. i 2021 nådde konsernets omsetning 748,2 millioner euro. BEWI-aksjen er notert på Oslo Børs.

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *