Noen regioner i Danmark vurderer å begrense gatebelysning

Enkelte kommuner i København-området vurderer å dempe eller slå av gatelys deler av natten for å spare strøm ettersom prisene stiger.

En undersøkelse fra TV2 Lorry-portalen avdekket at opptil seks kommuner i København-området vurderer å innføre et kostnadskutt – reduksjon av gatebelysning. «TV2 Lorry» stilte spørsmål om belysning til 34 kommuner, 11 av dem svarte.

Kommunene Frederiksberg, Glostrup, Gladsaxe, Brøndby, Halsnæs og Albertslund har bekreftet muligheten for å dempe belysningen.

La oss si at gatebelysning på Frederiksberg er inkludert i neste års budsjett. Beregninger har vist at å redusere offentlig belysning med én time om dagen i gjennomsnitt vil spare 300 000 mennesker. crore per år.

Tre andre kommuner – Fredensborg, Roskilde og Egedal – sa at de ikke vurderer å endre intensiteten på gatelys fordi de fryktet for sikkerheten til innbyggerne.

Solrød kommune melder at de allerede har tatt i bruk et slikt kostnadstiltak – og har gjort det siden 2004. Ifølge de lokale myndighetene reduseres intensiteten på offentlig belysning fra kl. 01.30 til 04.30 på hverdager i boligområder og veier med lett trafikk.

Ifølge kriminalforebyggende råd Det Kriminalpræventive Råd spiller offentlig belysning en viktig rolle for kriminalitetsforebygging og publikums trygghet. Veier, stier og parkeringsplasser bør være opplyst i hele området de opptar, anbefaler rådet.

«Ensartet og blendingsfritt lys av høy kvalitet i mangel av distraherende lys fra andre kilder er best. Ekstremt sterkt lys gir ikke en ekstra trygghet,» forklarer kommunens nettsider.

Noen andre land som er rammet av høye strømpriser vurderer også eller har allerede redusert gatebelysningen.

Drevet av thelocal.dk.

Noen regioner i Danmark vurderer å begrense gatebelysning

sfgdfg

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *