Nesten halvparten av svensker og dansker ville byttet EU med Nordisk Union

Nye data viser at et betydelig antall svensker og dansker heller vil være en del av «den nordiske union», bestående av Sverige, Danmark, Norge, Finland og Island, fremfor Europa.

Den venstreorienterte norske avisen Klassekampen (klassekampen) intervjuet rundt 1000 mennesker i hvert av de tre skandinaviske landene. Folk ble spurt om hva slags samarbeid mellom land som ville tilfredsstille dem mest – dagens situasjon, der Sverige og Danmark tilhører EU og Norge til Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet, eller en ny «Nordisk union» med en felles politikk som dekker mange områder.

Ikke mindre enn 47 % av svenskene og 45 % av de spurte danskene ville velge Nordisk Union. Bare 32 % av respondentene i Sverige og 36 % i Danmark er mer for EU. De andre hadde ingen mening om dette.

Siden Norge ikke er medlem av EU, fikk nordmenn tre alternativer i undersøkelsen: bli med i EU, danne en ny nordisk union eller ikke gjøre noe.

Det viste seg at over halvparten (52 %) av nordmenn ønsker å fortsette dagens samarbeidsnivå med EU, 31 % var for den nordiske union og kun 10 % ville se Norge i EU.

Selv om Finland og Island også er nevnt i sammensetningen av den hypotetiske «Northern Union», ble ikke innbyggere i disse landene intervjuet.

Ifølge thelocal.se

Likte du? Ta deg tid til å støtte Dominyka G. på Patreon!

Nesten halvparten av svensker og dansker ville byttet EU med Nordisk Union

sfgdfg

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *