Estiske «Eesti Gaas» signerer kontrakt for leveranser fra Norge for å møte behovene i fyringssesongen

Det estiske private energiselskapet «Eesti Gaas» har signert en kontrakt verdt 300 millioner euro med det norske energikonsernet «Equinor» for levering av to terawattimer (TWh) flytende naturgass, noe som vil styrke Estlands forsyningssikkerhet betydelig for de neste årene. fyringssesongen.

Innholdet fortsetter etter kunngjøringen

Reklame

Den flytende naturgassen vil bli levert til Klaipėda-terminalen i oktober og november, opplyste selskapet.

Styreleder i «Eesti Gaas», Marguss Kēziks, sa at dette er en av de største transaksjonene i selskapets historie og at kontraktene for fremtidige leveranser av flytende naturgass (LNG) vil bli inngått neste år.

Han sa at han er overbevist om at naturgass vil fortsette å være et av de mest praktiske og minst forurensende drivstoffene. Selv om prisen på gass vil holde seg høy denne vinteren, spår Kezik at med overgangen til LNG og etableringen av en ny forsyningskjede, vil markedet roe seg ned og prisene synke og bli mer stabile.

«Eesti Gaas» har mottatt tre store leveranser av LNG fra det polske statseide selskapet «PGNiG» de siste månedene, i mai og juni kom tankskip til havnen i Klaipeda fra USA og i slutten av juni har en leveranse mottatt fra Norge, som skal dekke gassbehovet til selskapets kunder frem til høsten. Den nye kontrakten med «Equinor» skal sørge for nødvendig gass gjennom neste fyringssesong.

På den annen side leverer «Eesti Gaas» naturgass gjennom gassrørledninger, i form av komprimert naturgass og flytende naturgass. Selskapet selger også strøm til privatpersoner og bedrifter, og utvikler ulike kraftproduksjonsløsninger. Eneste aksjonær i «Eesti Gaas» er «Trilini Energy», et datterselskap av det estiske investeringsselskapet «Infortar». I Latvia, Litauen, Polen og Finland opererer selskapet under merket «Elenger».

Selskapet driver det største naturgassnettverket i Estland.

«Equinor» er et internasjonalt selskap, hvorav 67 % eies av den norske stat. Det er den største operatøren på norsk kontinentalsokkel og opererer i rundt 30 land rundt om i verden.

Sonja Ege

Banebryter for mat. Leser. Internett-forsker. Zombie fan. Vennlig gründer. Innadvendt. Nettelsker

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *