Litauiske selskaper ber om 10 millioner. EUR for forretningsutvikling og innovasjon

I klagesaken ble det lagt opp til å bevilge inntil nesten 3 millioner. EUR av investeringer fra den norske finansieringsmekanismen, sier Innovasjonsetaten i en pressemelding.

«Det kan være vanskelig for små og mellomstore bedrifter å holde tritt med raskt skiftende teknologier, og derfor har oppfordringen «Business Development, Innovations and SMBs» blitt en utmerket mulighet til å øke konkurranseevnen til bedrifter på markedet ved å investere i feltet informasjons- og kommunikasjonsteknologi Vi mottok mye aktivitet fra SMB-er – de sendte inn 26 søknader og ba om mer enn 10 millioner for gjennomføring av prosjekter EUR, mens invitasjonen bare ga opptil 3 millioner euro, sier Gintarė Kuncaitytė, leder av investeringsvurdering ved Innovasjonsbyråets investeringsforvaltningsavdeling.

Det maksimale beløpet som ble forespurt var opptil 600 tusen. EUR, den minste – opptil 200 tusen. euro.
Det vil bli gitt midler til de første prosjektene til seks bedrifter med høyest score når det gjelder fortjeneste og kvalitet, og det vil bli bevilget inntil 2,6 millioner til gjennomføringen. euro, bemerker rapporten.

Innovasjonsbyrået sier at i invitasjonen var kvalifiserte utgifter kjøp av anleggsmidler som utstyr eller enheter, lønn og kjøp av varer eller tjenester. De utvalgte søkerne vil bli pålagt å implementere aktivitetene som er planlagt i prosjektene innen 2024. 30. april, og de forplikter seg også til å oppnå forventet årlig inntektsvekst, årlig resultatvekst, og under gjennomføringen av prosjektet må de oppnå planlagt antall nye informasjons- og kommunikasjonsteknologiprodukter for selskapet.

Ti uavhengige eksterne eksperter vurderte søknadenes nytte og kvalitet, og prosjektledere fra Innovasjonsbyråets investeringsforvaltningsavdeling vurderte den administrative etterlevelsen og egnetheten til søknadene om finansiering. Seks andre prosjekter er også valgt ut, hvor det søkes om midler på litt over 2 millioner. Eur – de er inkludert i reservelisten over prosjekter og det søkes om ytterligere finansiering for dem.

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *