Latviske ishockeyspillere tok en viktig seier mot nordmennene etter en intens finale. Høydepunkter / Artikkel

I andre omgang hadde Latvia en enorm ledelse, som de klarte å snu til to mål. Motstanderne reduserte poengforskjellen og angrep mye i tredje periode, men det latviske landslaget holdt fast i seieren.

Latvias mål ble scoret av Rodrigo Abols og Tom Anderson, anerkjent som kampens beste vinnere.

Rodrigo Abols scorer det første målet

For første gang i Riga-turneringen, og oppnådde det numeriske flertallet, åpnet Abols scoringen.

Tom Anderson dobler

På sin side scoret Anderson karrierens første mål i verdensmesterskapet med et utmerket skudd uten å stoppe pucken.

Det norske landslaget tetter gapet

Derimot hadde nordmennene det eneste nøyaktige skuddet i andre periode – Artur Šilov ble slått av Ludvig Hoff.

I gruppen skal det latviske landslaget fortsatt ha kamp mot Slovenia fredag, Kasakhstan lørdag og Sveits tirsdag. De fire sterkeste lagene i gruppen går videre til kvartfinalen.

I de tre første kampene slapp latvierne mot Canada (0:6) og tapte mot Slovakia (1:2), men i tillegg slo de tsjekkerne, som aldri hadde blitt beseiret i verdensmesterskapet (4:3).

Verdensmesterskapet finner sted i Riga og Tammerfors, hvor medaljevinnerne offentliggjøres under finalen 28. mai.

Resultatene av avstemningen om den beste hockeyspilleren til det latviske landslaget i kampen mot Norge