I Norge er det ilagt over 8000 bøter til berusede scooterførere. Fin i euro

Kvinnen ble oppdaget og pågrepet en kveld i juni da hun kjørte ned en tom gate i Stavanger sentrum på sørvestlandet.

Denne personalmedarbeideren ble fastslått å ha en promille på 1,4 gram per liter, som er godt over den lovlige grensen (0,5 g/l).

I Norge er el-scootere klassifisert i samme kategori som andre motoriserte kjøretøy. Domstoler over hele landet dømmer vanligvis berusede sjåfører til fengselsstraffer og bøter som overstiger halvannen ganger lovbryterens månedslønn.

Retten i Sandnes by, sør for Stavanger, var mild og tilkjente 80.000 kroner (8.308 euro) i bot, selv om statsadvokatembetet begjærte 93.000 kroner (9.658 euro) forelegg. Kvinnen ble også dømt til to ukers betinget fengsel.

– Retten bemerker at tiltalte kjørte i bare noen få minutter og at det ikke var andre kjøretøy eller fotgjengere i området, heter det i tirsdagens dom.

«Det er ingen bevis for at dette var en farlig situasjon,» la dommeren til, og bemerket at kvinnen hadde erkjent straffskyld og at en elektrisk scooter kunne forårsake mindre skade enn en bil eller en motorsykkel.

Kvinnen vil ikke kunne kjøre bil på halvannet år, deretter må hun ta eksamen for å få tilbake førerkortet.

Det er forbudt å publisere, sitere eller på annen måte reprodusere informasjon fra BNS nyhetsbyrå i offentlige nyhetsmedier og på nettsider uten skriftlig samtykke fra UAB «BNS».

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *