«Distribusjonsnett» mistenkt for brudd på bruk av solcellepaneler; planlegger å raide

SOM «Distribusjonsnettverk«(ST), ved hjelp av de smarte målerne som er installert i hjemmene, har fjernbestemt at det slippes betydelig større mengde strøm inn i fellesanlegget fra solcellepanelene enn angitt i appen, melder TV3 News.

Innholdet fortsetter etter kunngjøringen

Reklame

Smarte målere viser også at den totale elektrisiteten som mates inn i nettet fra solcellepaneler er godt over 11,1 kW-taket som er tillatt for mikrogenerering.

Ved henvendelse til eiere av private boliger får ST negative svar. Eierne av solcellepanelene fortalte selskapet at de stolte på anbefalingene fra panelforhandlerne og innstillingene gjort av installatørene i omformeren, melder programmet.

Jurďs Vinniņas, leder for kunderelasjoner ved JSC «Sadales tīkls», mistenker at folks godtroenhet blir utnyttet i markedet for solcellepanelutstyr. Ifølge ham kommer solcelleinstallatører på eget initiativ for å installere kraftigere systemer for å tjene mer penger.

«Det får oss til å tro at samtalen mellom installatører av solcellepaneler og kunden ikke alltid er rettferdig. Mest sannsynlig må vi gjøre inspeksjoner fra hus til hus,» innrømmet Vinniņš til programmet. Først planlegger selskapet å nå ut til paneleiere som legger mer kraft i systemet enn opprinnelig tenkt. Etter det vil selskapet også besøke andre solcelleeiere i tilfeldige raid.

Under slike raid sjekket spesialistene til «Distribusjonsnettverket» hovedsakelig omformeren – enheten som forsyner fellesnettet med elektrisitet produsert av solcellepanelene. Foreløpig må selskapet stole på folks sunne fornuft med hensyn til hvilken type inverter som er installert og om den er sertifisert. Et bilde av enheten er ikke nødvendig. Det kan være situasjoner hvor dokumentene indikerer en sertifisert omformer, men i realiteten er dette ikke tilfelle.

Spesialister fra «Distribusjonsnettverket», mens de er igjen i solcellepanelforaene på Internett, mistenker at sertifiserte byggespesialister, elektrikere selger sine signaturer på dokumenter for å legalisere selvinstallerte solcellepanelsystemer. Faktisk deltar ikke sertifiserte spesialister i opprettelsen av systemet for private hus.

Imidlertid har ingen slike tilfeller blitt observert i virkeligheten.

Edgars Bergholtz, leder for Smart and Energy Efficient Urban Environmental Technologies Association, påpeker også at det begynner å dukke opp useriøse forhandlere og installatører på solcellemarkedet. Et stort antall forhandlere har blitt observert som selger tvilsom kvalitet, ikke-sertifiserte solcellepanelsystemer i EU.

«Plutselig er det hundrevis av selskaper. Det er det mest unormale rotet. Ingen kan kontrollere hvem som bringer hva, hvem som setter hva på takene. Det er som i 2007, før krisen, hvor alt verden plutselig var en murer. et solcellepanel installatør Det er absurd,» beskrev Bergholz til TV3-nyhetene.

Det latviske miljøinvesteringsfondet (LVIF), som er ansvarlig for å bruke statlig medfinansiering gitt til husholdninger til kjøp av solcellepaneler, hevder at staten faktisk ikke er interessert i kvaliteten på solcellepaneler som er installert av husholdninger for staten. medfinansiering og installatørers erfaring. Hvis det senere viser seg at solcellepanelanlegg som ikke en gang er sertifisert i EU er installert, vil ikke eieren av et privat hus være forpliktet til å tilbakebetale den statlige medfinansieringen. Statens penger skal bare tilbakeføres dersom panelene innen fem år slutter å fungere helt, de er demontert, solgt eller hvis huset selges innen fem år og den nye eieren ikke fornyer kontrakten med LVIF-kontrakten.

Det latviske miljøinvesteringsfondet har så langt ikke mottatt noen klager på spesifikke solcellepanelforhandlere og installatører, latviske miljøinvesteringsfondets finansdirektør Gints Kārklinņš sa: «Hvis vi har noen indikasjoner, klager på en næringsdrivende som bruker dette programmet uærlig, vil vi rapportere så lenge Siden det kun er på ryktenivå, har vi ingen grunn til å publisere slik informasjon.

Bergholtz, leder av Smart and Energy Efficient Urban Technology Association, mener landet bør lage en liste over pålitelige solcellepanelforhandlere og installatører. Forslaget er mottatt av Miljøvern- og regionaldepartementet, men vil ikke bli videresendt dit.

Sonja Ege

Banebryter for mat. Leser. Internett-forsker. Zombie fan. Vennlig gründer. Innadvendt. Nettelsker

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *