Hvordan irritere en danske? – Skandinavisk nyhetsportal

Fra ubundne sko til smørrebrød med feil pynt, dette er bare noen av de tilsynelatende uskyldige tingene som kan fornærme og irritere en danske alvorlig. Vel, du vil sannsynligvis ikke ha det i noen situasjon. Så la oss se hva du ikke skal gjøre hvis du ikke vil ha problemer: her er de mest populære måtene å irritere dansker på.

Ikke separer varene dine på supermarkedets transportbånd

En danske forteller deg kanskje ikke høyt at noe slikt irriterte ham, men han vil senke tappen demonstrativt (FERDIGHETER) mellom elementene og de stablede elementene.

Ikke ta av deg skoene

I et land der det snør, regner og generelt er vått det meste av året, er det veldig viktig å ta av seg skoene hjemme. Hvis gjestene ikke gjør rent, må den danske verten fjerne pumpen og rengjøre alt etter at de drar. Så la skoene stå ved døren og kanskje ta med noen tøfler. Det er riktig at det også er ganske vanlig at litauere tar av seg skoene hjemme, så dette burde ikke være noe problem.

hold døren åpen for en fremmed

Dette kan virke som en høflig gest. Å åpne døren for andre passer imidlertid dårlig med den horisontale kulturen i det danske hierarkiet. Av denne grunn kan det virke rart for en fremmed å holde døren.

Si at du ikke bryr deg om håndholdt

Oppfunnet i Danmark i 1898, er håndvesken den sanne lidenskapen til dette landet. I januar 2023 forsvarte herrelandslaget i håndball ligatittelen. Det danske håndballlaget for kvinner er det eneste laget (kvinner og menn) i håndballhistorien som har vunnet tre påfølgende olympiske leker og gullmedaljer, i 1996, 2000 og 2004. i januar 2023. Danskene var samlet i kalde København for å hylle landslaget i håndball for menn, som nettopp hadde vunnet verdensmesterskapet.

I Danmark er håndball den nest mest populære sporten etter fotball. Derfor er det bedre å være oppmerksom på det.

Ikke riktig sortert

Sortering og resirkulering er en annen natur for mange dansker. Hvis du ikke kaster søppelet ditt på riktig måte, kan du motta passive-aggressive kommentarer fra naboene dine.

Si at du ikke liker kaffe

Ifølge den internasjonale kaffeorganisasjonen er Danmark det fjerde mest kaffekonsumerende landet i verden. Statistikk viser at 67 % av danskene drikker kaffe hver dag, så å si at du ikke liker det vil få deg til å se rar ut.

Be om koffeinfri kaffe

Du får det ikke overalt i Danmark, og selve forespørselen kan virke uvanlig.

Kommer for sent uten forklaring

Dansker tar punktlighet på alvor, så de vil ikke forstå hvis du kommer for sent uten å gi dem beskjed på forhånd. Dette gjelder selv om du bare kommer litt for sent: meld fra om forsinkelsen så snart du er klar over det.

Kom for tidlig uten noen forklaring

Danskene er ikke bare på vakt mot punktlighet, men også for overivrige. Å ankomme for tidlig vil få deg til å føle at du må skynde deg og gjøre andre frekke for å komme for sent, når de faktisk dukker opp i tide.

Feil måte å spise smørrebrød på

danske smørbrød (smørrebrød) matreglene er ganske strenge – de inkluderer både brød og tilbehør. Ikke legg en ny brødskive på den. Trygge kombinasjoner – kald roastbiff på tapet med remulade, fersk pepperrot og sprø løk. Eller reker, egg og aioli, samt laks, agurker, pepperrot.

Spis lunsj ved skrivebordet ditt

I Danmark er det generelt uvanlig å spise ved skrivebordet, og det er prisverdig å ta seg tid til lunsj med kolleger.

Gå på sykkelstien

Sykkelbaneetikett er en alvorlig sak og reglene bør ikke brytes. Derfor skal fotgjengere aldri gå på sykkelveien (bortsett fra for å gå på og av bussen) og syklister skal aldri sykle på fortauet.

Kryss planovergangen ved rødt lys

Slik oppførsel er ikke bare irriterende for dansker, men du kan også bli bøtelagt.

Still deg i kø

Ordnet kø er svært viktig i Danmark. Det er ofte nødvendig å ta en kupong fra en maskin på steder som et apotek, postkontor, etc., og vente på din tur på en ryddig måte. I slike tilfeller kan du parkere hvor du vil, men du må fortsatt vente. Hvis du ikke tar kupongen og går direkte til kassen eller et annet servicepunkt, vil du garantert angre på denne oppførselen.

Legg barnet til å sove innendørs

I Danmark er det vanlig å la barn sove ute. Slik sover babyer vanligvis i barnehager – barn står oppstilt i barnevogner ute eller i et utely. Vel, sovende barn innendørs er ifølge danskene kun mulig hvis noe går galt.

Hold en fest i leiligheten uten å fortelle det til naboene

De fleste bygårder har regler om rolige timer om kvelden. Det er vanligvis noe sånt som rolige kvelder uten høy musikk og oppussing som starter klokken 20.00. på hverdager og kl 22.00 i helgene.

Fester er ikke fullstendig forbudt, men hvis du ikke vil bli det uønsket person egen oppgang (i trappeoppgangen), legg i stedet ut en lapp eller på annen måte varsle naboene om den kommende festen og lov at den er over (eller flytt til en bar) ved midnatt, og hold det løftet.

Og det er ingen grunn til å invitere naboer til festen – sannsynligvis ville ikke alle følt seg veldig komfortable.

Snu deg mens du snakker

Danskene er ganske enkle mennesker. Så det er best å ikke prøve å snu og få dem til å gjette hva du mener – de vil bare ikke forstå hva du snakker om. Fortell det som det er.

Å okkupere den reserverte vaskemaskinen

Et vanlig tilfelle i danske bygårder er et felles vaskerom i kjelleren (vaskemaskin), hvor beboerne kan reservere klesvask. Klesvasktider etter arbeidstid fylles raskt opp, så mange bestiller dem dager eller uker i forveien. Så hvis du kommer inn uten kø, venter trøbbel.

I tillegg er det svært viktig å rengjøre vaskemaskinen grundig etter bruk. Naboer vil se hvilken leilighet som bestilte klesvasken, så de vet nøyaktig hvem som forlot rotet.

Drevet av thelocal.dk.

Likte du det? Ta deg tid til å støtte Inga Kazakevičiūtė på Patreon!

Hvordan irritere en danske?

sfgdfg

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *