Hvor kan du ha det gøy å gå på skøyter i Norge?

Selv om vinteren i Norge generelt forbindes med snø og ski, oppdager stadig flere gledene ved skøyter.

I de fleste byer og tettsteder over hele landet er du nesten garantert å finne et sted å ta skøytene og ha det gøy på isen. Det kan enten være en innendørs skøytebane, en demning eller en frossen innsjø. Husk å ta med egne skøyter, da de vanligvis kun kan leies på større baner.

De beste stedene å gå på skøyter

Oslo: Spikersuppa Isarena, som ligger i Oslos hovedgate, Karl Johans Gate, er et svært populært sted for en skøyteøkt i byen, spesielt i juletiden, da årstidens dekorasjoner og feststemning gir aktiviteten en ekstra magisk sjarm. Denne skøytebanen er åpen fra slutten av november til mars, fra 11:00 til 21:00. lokal time. Det er gratis inngang og skøyter kan leies på stedet. En annen stor skøytebane i Oslo er Frogner Arena, som ligger i nærheten av Vigelandsparken og åpen hele vinteren (desember til februar-mars). Inngang her er også gratis og skøyter og vernehjelmer kan leies på stedet.

Drømmer du enda mer om å gå på skøyter i naturen, omgitt av frisk luft og få andre mennesker, velg skogene nord og øst i Oslo (Nordmarka og Østmarka), hvor innsjøer ikke absolutt ikke er dårligere enn kunstisarenaer. Bogstadvannet og Maridalsvannet er de to mest tilgjengelige og derfor populære vannmassene, men ønsker du å komme deg vekk fra kjas og mas kan du også velge andre innsjøer som Sognsvann, Nøklevann og Østensjøvannet.

Foto: Marie Peyre

Det er også kult at Norsk Skiklubb (Skiforeningen) også har en gruppe dedikert til skøyter i Oslo (du kan finne her), som arrangerer leksjoner og turer til de beste skatestedene i Oslo-området, og ofte tilbyr utstyr til utlån eller utleie til nybegynnere.

Bergen: byen har to populære innendørs isarenaer, Bergenshallen og Iskanten Arena i Loddefjord. Men hvis du vil beundre og nyte den fantastiske utsikten mens du skøyter rundt deg, velg Skansendammen. Ligger kun 10 minutter fra sentrum, nær Skansen Brannstasjon, er Skansendammen et vannmagasin som fryser hver vinter. Ikke glem å ta med deg dine egne skøyter, da du ikke finner noe utleiested her.

Spikersuppa ishall i Oslo. Foto: VisitOslo

Andre steder i Norge: Prestvannet, som ligger i Tromsø, er en ganske populær skøytebane. Akkurat som Theisendammen Arena i Trondheim, som hver vinter forvandles til en skøytebane med ishockeyområde. Stokkavatn, Hindalsdammen og Mosvatnet er også gode alternativer i nærheten av Stavanger.

Organisert gruppeskøyter (nordisk skøyter/utendørs skøyter)

Når det kommer til skøyter, er det ingenting som slår følelsen av frihet som kommer av å gå på skøyter på en frossen innsjø, vekk fra byens folkemengder og støy. Men mens skøyter på sjøen er en veldig hyggelig aktivitet, har den også sine ulemper og risikoer, så det er viktig å alltid tenke på sikkerheten din. Gå aldri på skøyter alene, og hvis du er nybegynner, bli med en gruppe amatører eller reis med en guide. I tillegg må du alltid ha med deg nødvendig sikkerhetsutstyr – pigger, tau og skifte av varme klær er rett og slett nødvendige egenskaper.

Foto: Marie Peyre

Når det gjelder skøyter generelt, vil innsjøer i fjellet sannsynligvis alltid være dekket av snø, i motsetning til dammer i lavtliggende områder eller fjorder. Et av de beste (og mest tilgjengelige) stedene for skøyteentusiaster og de som vil tilbringe litt tid på isen er Vansjø, den største innsjøen i Østfold fylke, omtrent en time sør for Oslo. Nesten alltid den første som fryser, Vansjø kan stå tom i ukevis, noe som betyr en lang skøytesesong for folk. Det er sant at forholdene kan variere fra år til år, så sørg for å sjekke dem før du reiser hit.

Utarbeidet iht thelocal.no

Likte du det? Ta deg tid til å støtte Paulina Dautartaitė på Patreon!

Hvor kan du ha det gøy å gå på skøyter i Norge?

sfgdfg

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *