Hva du skal gjøre i Sverige (del I)

Dra til Sverige, eller kanskje bo her? Her er ting å gjøre i Sverige, basert på tips fra lokalbefolkningen, som vil bringe mye glede for turister og folk som bor i landet.

1. Johannesdagen

En av de mest kjente svenske høytidene, preget av unike tradisjoner. Hvis du er i Sverige i juni, ikke gå glipp av muligheten til å feste.

2. Gå langs spøkelsesstier i Stockholm

Selv om du ikke tror på spøkelser, po utflukter spøkelsesstier kan endre perspektivet ditt. Det er mange legender om ånder og spøkelser i Gamlebyen i Stockholm. En hevder Gamlebyen ble hjemsøkt etter at et «blodbad» – massemord – fant sted på Stockholms hovedtorg. Etter ordre fra den danske tyrannkongen som styrte Sverige på den tiden, ble 83 mennesker drept som en advarsel til fremtidige opprørere.

3. Liseberg
Enorm Fornøyelsespark Gøteborg er en av Sveriges mest populære ting å gjøre – i hvert fall for barn. Liseberg tilbyr attraksjoner for barn og voksne, som garanterer en flott dag ute for hele familien.

4. Crawfish Party

Nok en kjent fest: det blir morsomme hatter, morsomme sanger, mye langust og mye sprit. Svenskene liker også å dekorere hjemmene sine ved denne anledningen.

5. Musikkfestivaler

Når det kommer til musikk, har Sverige mye å skryte av: ABBA, Zara Larsson, Swedish House Mafia, Robyn og mange flere verdenskjente navn. Svensker elsker musikk, så om sommeren er det mange musikkfestivaler, de mest kjente er «Summerburst», «Swedish Rock», «Bråvalla» og «Way out West».

6. Grona Lund

Om sommeren kan du også nyte konserter og show i fornøyelsesparken som ligger i hovedstaden. Denne parken er litt mindre enn Liseberg, men det er en av de mest populære aktivitetene for barn i Stockholm.

7. Fottur langs Höga Kusten-stien

Hvis du liker fotturer, sørg for å prøve Höga Kusten-stien – du vil se en fantastisk utsikt!

8. Valborgsnatt

Walpurgis Night (Valborg) er en annen tradisjonell svensk høytid som feires den siste dagen i april. På denne dagen danser alle rundt enorme bål, har det gøy og sosialiserer.

9. Middelalderuke

Det finner sted hvert år i august på øya Gotland Middelalderuke. Det er et sant paradis for elskere av arv og middelalderhistorie, det er mange kamper, «tortur», gamle markeder og lignende underholdning.

10. Prøv svensk mat

Sill (sild), köttbullar (kjøttboller), kalops (oksegryte med grønnsaker, krydret med pepper og bær), smörgåsbord (buffé), renskav (viltkjøtt), Skagen toast (reketoast), raggmunk (potetkaker) – bare en få ord relatert til svensk mat. Noen retter er sesongbaserte, men unngå på ingen måte å smake på svensk mat – du vil sannsynligvis oppdage nye smaker. Og svenske restauranter er preget av høy standard.

11. Nyt strendene

Så snart sommersolen dukker opp, skynder svenskene seg til strendene for å nyte den. Hvis du vil ha et godt sted på en populær strand, kom dit tidlig, men svenske strender, spesielt i sør, er verdt det. Riktignok vær forberedt på at vannet generelt er kjølig.

12. Ta en sykkeltur på øya Ven

En av de mest populære tingene å gjøre i Sør-Sverige er å sykle rundt den lille øya Ven (Hven på dansk). Denne morsomme aktiviteten passer like godt for par, venner og familier.

13. Unn deg selv Ystad Saltsjöbad

I den pittoreske lille byen Ystad kan du nyte et av de beste spahotellene i Sverige – Ystad Saltsjobad.

14. Midnattssol

Et utrolig syn å se. Det er bokstavelig talt midnattssol. I den nordlige delen av Sverige går solen aldri ned om sommeren, noe som betyr at lyset kan nytes hele dagen.

15. Astrid Lindgrens Fairy Tale World Tour

Besøker du Sverige eller bor du her med barn? Da bør du definitivt legge den til i listen over steder du bør besøke «Verden til Astrida Lindgren». Her kan du møte karakterene til forfatteren du husker fra barndommen – Pepe Langstrømpe, Ronja tyvens datter, Karlson som bor på taket, brødrene Løvehjerte og andre. Barn vil kunne leke i en imaginær verden basert på filmscener.

16. Gå en tur

Et land kjent for sin vakre natur, det er mange tur- og turstier. Velg den som er nærmest deg for å starte – du får en flott turopplevelse og flott utsikt. Ikke glem å ta med snacks – du kan piknik underveis.

17. Besøk svenske slott

Liker du slott og historie? Det er mange gamle slott i Sverige, spesielt i den sørlige delen av landet. Noen av de viktigste er Drottningholm, Gripsholms slott, Kalmar slott og Läckö slott.

18. Bær

Sverige vrimler av blåbær og tyttebær om sommeren – bærplukking kan være en avslappende og morsom aktivitet!

19. Lei en båt og slapp av

I Sverige er båtavslapping populært blant lokalbefolkningen, mange av dem har sin egen, men det er bedre å leie en båt.

20. Bo i den røde båsen

Svenske røde hytter er en del av landets identitet og kultur. Det er et symbol på det fredelige Sverige og dets vakre natur. For mange svensker er disse husene knyttet til barndommen.

Hvis du er i Sverige om sommeren, spesielt hvis du er på besøk med barn eller din kjære, vil det være en fantastisk idé å bo i en hytte som denne. Det er kanskje ikke luksuriøst, men det vil være en morsom, romantisk og helt uforglemmelig opplevelse.

Drevet av swedishnomad.com.

Likte du? Ta deg tid til å støtte Inga Kazakevičiūtė på Patreon!

Hva du skal gjøre i Sverige (del I)

sfgdfg

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *