Færøyene svarer på kritikk om delfinjakt

Færøyene, et selvstyrt dansk territorium, kunngjorde søndag at de midlertidig vil begrense fangsten av sin kontroversielle delfinjakt til 500 delfiner. Avgjørelsen kom etter utbredt offentlig forargelse over praksisen.

– Fiskeridepartementet har foreslått en midlertidig årlig fangstgrense for hvitsidede delfiner for 2022 og 2023 på 500 delfiner, sa den danske selvstyrende regjeringen.

Kvoten ble bestemt etter at en «uvanlig stor fangst» på 1.423 hvitsidede delfiner ble fanget i september i fjor, sa regjeringen i en uttalelse.

«Nyansene til denne fangsten var ikke akseptable, spesielt med tanke på det høye antallet delfiner som ble drept. Som et resultat ble håndteringen av prosedyrene komplisert, og en fangst av denne størrelsen kan ikke være egnet på lang sikt,» legger rapporten til.

En gjennomgang av praksisen ble satt i gang i februar etter at den færøyske regjeringen mottok et opprop som ba om forbud mot tradisjonell jakt med nesten 1,3 millioner underskrifter. signaturer.

I en færøysk tradisjon kalt «grindadrap» (eller «grind»), omgir jegere delfiner eller hvaler (vanlige finner) i en bred halvsirkel av fiskebåter og fører dem inn i en grunne bukt hvor dyrene svikter. I fjæra kuttet fiskere strupen med kniver.

Hver sommer går bildene av den blodige jakten verden rundt og slipper ikke unna indignasjonen til dyrerettighetsforkjempere, som beskriver praksisen som barbarisk.

Men på Færøyene selv nyter tradisjonell jakt fortsatt bred støtte. Talsmennene bemerker at dyrene har bidratt til å mate lokalbefolkningen i århundrer.

Søndag understreket øyenes regjering at fangstene er «et viktig tillegg til levebrødet til innbyggerne på Færøyene».

«Hvitsidedelfiner og flaskenosedelfiner konsumeres bærekraftig på Færøyene,» la regjeringen til.

Regjeringen mener en årlig kvote på rundt 825 delfiner vil være «godt innenfor bærekraftige grenser» basert på eksisterende ressurser, men har likevel anbefalt 500 delfiner som en midlertidig grense.

Den færøyske ledelsen la til at de avventer uttalelsen fra den nordatlantiske sjøpattedyrkommisjonens vitenskapelige komité, som skal gis innen 2024, og deretter skal den midlertidige kvoten gjennomgås.

Den sier også at omstendighetene rundt innsamlingen og drapet av delfinene vil bli gjennomgått og vurdert slik at disse handlingene kan «iverksettes så raskt og effektivt som mulig».

Foreløpig er det kun delfinjakt som vurderes og vurderes, men ikke hele grindadrap-tradisjonen.

Drevet av thelocal.dk.

Likte du? Ta deg tid til å støtte Inga Kazakevičiūtė på Patreon!

Færøyene svarer på kritikk om delfinjakt

sfgdfg

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *