En annerledes jul: Norges homofile nisse får en venn i sensitiv postannonse

Postens annonse bruker handlingen til den populære romantiske komedien When Harry Met Sally, men endrer hovedpersonene til When Harry Met Santa.

Den forteller historien om en mann ved navn Harry, som venter hele året på øyeblikket da han kan tilbringe en kveld med personen han elsker mest: julenissen.

Historien begynner med at Harry uventet møter julenissen, som blir tatt med å levere gaver til Harrys hus på St. julaften.

Hvert år etter det blir dette uventede vennskapet til utveksling av små gaver og kommunikasjon, deretter til beundring og til slutt til kjærlighet. Men øyeblikkene med venting er ikke veldig lette for Harry – han blir sett gråte av lengsel, ifølge The Independent.

Ett år skrev han til julenissen: «Kjære nisse, alt jeg ønsker meg til jul er deg.

Når han endelig kommer på julaften, kler Harry seg i påvente av at julenissen endelig kommer ned pipa, men plutselig ringer det på døren.

Overrasket åpner han døren og blir møtt av et norsk postbud som leverer ham en rekke gaver. Forvirret går Harry tilbake til stuen for å finne en overraskelse – julenissen.

«Vel, jeg brukte litt hjelp i år for å være sammen med deg,» innrømmer nissen følsomt.

Paret klemmer hverandre og deler sitt første kyss. På slutten av denne kommersielle scenen dukker det opp en lapp: «I 2020 markerer Norge 50 år for å kunne elske det vi vil».

Norge avkriminaliserte homofili i 1972 og var et av de første landene i verden som vedtok antidiskrimineringslover, inkludert seksuell legning.

Selve annonsen fikk positive tilbakemeldinger på sosiale medier, ifølge The Independent, med de fleste fornøyde med postvesenets beslutning om å feire homofil kjærlighet.

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *