Det franske fotballaget vinner en plass i finalen, Marokkos drøm lander på bronse. De lyseste øyeblikkene / Artikkel

Theo Hernandez scoret et tidlig mål for Frankrike i semifinalen, men Randal Kolo Muani doblet overtaket sent i andre omgang.

Søndag spiller franskmennene finale mot Argentina, som slo kroatene dagen før. Taperne av semifinalen finner seg i kampen om 3. plassen på lørdag.

Det franske laget avslører resultatet

Marokkanerne tapte i det 5. minutt, da Antoine Griezmann etter en feil fra forsvaret krysset kanten av 16-meteren og gikk inn i 16-meteren, hvor Hernandez slo keeper Yasin Bun.

I jakten på en utligning ga marokkanerne sine motstandere muligheter til å kontre, og i en av dem ble skuddet til Olivier Giroud blokkert av stolpen. Det marokkanske landslaget var mer aktive i siste del av omgangen og nærmet seg suksess da Javad Eljamik falt om og traff stolpen.

Franskmennene har 2-0

Det franske laget, med et disiplinert forsvarsspill i andre omgang, overvant bølgene til det marokkanske angrepet og bommet ikke på sjansen. Kylian Mbappes individuelle ferdigheter i straffefeltet floket sammen fire motstanderspillere og Muani, som nettopp hadde kommet inn som innbytter, måtte heade ballen inn i det tomme hjørnet av målet.

I de første rundene av kvalifiseringsturneringen slo de franske fotballspillerne Polen (3:1) og England (2:1), mens det marokkanske landslaget slo Spania på straffe etter uavgjort og også feiret seier over Portugal. (1:0).

32 landslag deltok i den avsluttende turneringen i verdenscupen i Qatar, som ble delt inn i åtte grupper på første etappe og spilte round robin frem til 2. desember. De to beste lagene fra hver gruppe gikk inn i knockout-fasen, som kulminerer i finalen 18. desember.