Den siste bensinbilen i Norge selges i april 2022

Etterspørselen etter bensinbiler i Norge har vært fallende i fire år, med 14 av de 15 mest populære bilene som selges med elmotor. Hvis denne trenden fortsetter, selges den siste bensinbilen i Norge i april 2022.

Ved hjelp av månedlige veitrafikkdata fra Veitransportinformasjonen (OFV) fra 2017 til september 2021 har analytikere fra Norges Bilforbund (NAF) konkludert med at myndighetenes forventninger ikke stemmer overens med faktisk salg. Innbyggerne går mye raskere over til elbil enn forventet.

Hvis det i de første åtte månedene av 2017 ble solgt bensin- og dieselbiler for rundt 25 %. av alt salg, det vil si i samme periode i år, falt deres andel blant nye maskiner til salgs under 10 %. nivå. I løpet av denne tiden har kjøpekraften til nordmenn nesten ikke endret seg og til og med økt litt – 102.800 ble solgt i denne perioden for fire år siden. biler, og i løpet av dette året – 110,8 tusen. biler.

Det er viktig å merke seg at analytikernes analyse inkluderer ikke bare helelektriske modeller, men også hybrider. Det blir imidlertid flere og flere rendyrkede elbiler – det er kun én hybrid på listen over de 15 mest populære bilene i Norge – en modifisert utgave av Toyota RAV4 Prime. Etterspørselen etter den japanske modellen blir imidlertid gradvis presset tilbake av konkurranse fra nye elbiler fra Volkswagen og Mercedes.

«Hvis bilsalgstrenden de siste fem årene ikke endrer seg, vil den siste nye bensin- eller dieselbilen i Norge bli solgt om syv måneder – i april 2022. Vi er vitne til begynnelsen på slutten for fossilbiler», meldte NAF.

Analytikere innrømmer samtidig at de nyeste bilene med VDV på det norske markedet kan bli stående en stund. Rapporten tar hensyn til hele den interne transporten i landet, så ikke bare personbiler og kollektivtransport, men også store traktorer og anleggsmaskiner vil måtte elektrifiseres. Avkarbonisering av disse modellene kan ta tid på grunn av begrenset tilbud og høye kostnader.

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *