En hvalrosskvinne ved navn Freja har blitt avlivet i Norge

De siste ukene har den 1320 kilo tunge hvalrossen, kjærlig kjent som Freya, blitt et populært syn i Norge, til tross for advarsler fra myndighetene om at folk ikke bør nærme seg og posere for bilder med det gigantiske sjøpattedyret. Freya likte å klatre på små båter og skade dem.

Hvalrossene er fredet, og så sent som i forrige måned uttrykte tjenestemenn håp om at Freya ville forsvinne av seg selv og at dødshjelp ikke ville være en siste utvei.

Men Fiskeridirektoratet sa at Freya ble avlivet i morgentimene søndag 14. august, «basert på en samlet vurdering av en vedvarende trussel mot menneskelig sikkerhet».

«Under observasjoner på stedet forrige uke, ble det funnet at publikum hadde ignorert gjeldende anbefaling om å holde trygg avstand fra dyret,» sa ledelsen. «Derfor konkluderte direktoratet med at potensialet for skade på mennesker var høyt og dyrevelferden ikke var sikret.»

Leder Frank Bakke-Jensensen sa at andre alternativer ble vurdert, blant annet omplassering av dyret. Det ble imidlertid bestemt til fordel for eutanasi.

«Vi tror denne avgjørelsen kan forårsake tilbakeslag i samfunnet, men jeg er sikker på at det var den riktige avgjørelsen,» sa Bakke-Jensensen.

«Vi bryr oss dypt om dyrevelferd, men menneskers liv og sikkerhet må komme først.»

Atlanterhavshvalrosser lever generelt i Arktis. Sjelden kommer de inn i Nordsjøen og Østersjøen.

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *