Den økonomiske situasjonen tvinger danske cateringbedrifter til å tilpasse menyene sine

Dansker som liker å spise ute kan få noen endringer i menyene til favorittrestaurantene sine: Fritert mat kan bli dyrere eller forsvinne helt fra restauranter i landet.

Driftskostnadene til frityrkokere får stadig flere danske restauranter til å tilpasse menyene sine.

Populære gatekjøkkenvarer som stekte søtpotetpinner, klassiske pommes frites (kalt pomfret på dansk) og andre varianter av denne maten kan bli sjeldne i danske matbedrifter.

I mellomtiden kan kjeder hvis navn er assosiert med pommes frites, bli tvunget til å akseptere en tøffere økonomisk situasjon eller bare øke prisene, ettersom kostnadene for matlaging øker.

Stigende priser på energi og råvarer kan påvirke menyen til serveringssteder – stekt mat kan gå ned der.

«Det koster umenneskelig mye penger å drive en stekeovn. Det bruker enorme mengder energi og olje er også utrolig dyrt. Men hvis man i stedet koker ferske poteter, som er små og derfor ikke tar lang tid å tilberede, kan det spare penger.» sier Anders Aagaard i restaurant Madklubben.

Madklubben planlegger å fjerne pommes frites fra menyen helt. Noen restauranter kjent for sine pommes frites, som McDonald’s eller de danske kjedene Jagger og Sunset Boulevard, risikerer imidlertid å akseptere økonomiske tap eller øke prisene.

«Selvfølgelig, som alle andre representanter for denne sektoren, må vi innrømme at prisene på energi og råvarer øker. Vi følger situasjonen nøye, men for øyeblikket endrer vi ikke menyen. Pommes frites er veldig populært blant våre kunder, så vi vil prøve å holde dem på menyen,” sa Jens Broch, administrerende direktør i Sunset Boulevard.

Både Jagger og McDonald’s har bekreftet at de har satt opp prisene på enkelte menyelementer.

Jagger administrerende direktør og grunnlegger Christian Brandt sa at selskapet «prøvde å utsette dette så lenge som mulig», men har nå hevet prisene for å balansere økende kostnader. Han bemerket også at selskapet ikke har noen planer om å fjerne pommes frites fra menyen.

McDonalds, som har økt prisene på noen av sine billigste burgere, sa også at de ikke har planer om å gi opp pommes frites.

«Vi erkjenner at det blir dyrere og dyrere å produsere. Men vi kommer ikke til å fjerne stekte poteter fra menyen. Det er ting som pommes frites som får folk til å komme til restaurantene våre,» sa Fannie Pramming, kommunikasjonssjef.

Drevet av thelocal.dk.

Likte du? Ta deg tid til å støtte Inga Kazakevičiūtė på Patreon!

Den økonomiske situasjonen tvinger danske cateringbedrifter til å tilpasse menyene sine

sfgdfg

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *