Den norske energigiganten Equinor har varslet en tredobling av overskuddet
Foto av Ints Kalnins (Reuters/Scanpix).
Den norske energigiganten Equinor sa onsdag at overskuddet ble tredoblet i andre kvartal 2022 på grunn av en økning i gassprisene forårsaket av krigen i Ukraina.

Gassprisene steg etter at Russland, en stor leverandør av naturgass, invaderte Ukraina i februar og Vesten svarte med en rekke sanksjoner.

I tillegg har Europa tatt skritt for å redusere sin avhengighet av Moskvas energiressurser.

Med oljeprisene i gjennomsnitt rundt 107 dollar – opp 68 % fra for ett år siden – tjente Equinor nesten 6,8 milliarder dollar mellom april og juni. 1,9 milliarder dollar i nettoresultat mot USD i samme periode i 2021.

Omsetningen i andre kvartal ble mer enn doblet til 36,5 milliarder dollar. USD, rapporterte Equinor.

«Russlands invasjon av Ukraina har påvirket allerede anstrengte energimarkeder og skapt en energikrise, med høye priser som påvirker mennesker og alle sektorer av samfunnet,» sa administrerende direktør Anders Opedal i en pressemelding.

«Pålitelig driftseffektivitet og høye produksjonsvolumer kombinert med høye priser har ført til gode økonomiske resultater,» la han til.

Norge er Europas nest største leverandør av naturgass etter Russland.


Det er forbudt å reprodusere informasjon fra BNS pressebyrå i offentlige informasjonsverktøy og på nettsider uten skriftlig tillatelse fra UAB «BNS».

Velg selskaper og emner som interesserer deg – vi informerer deg i et personlig nyhetsbrev så snart de er nevnt i «Verslo žinija», «Sodra», «Registrų centura», etc. i kildene.