De vakreste låtene i verden vil bli fremført ved åpningen av jubileet sommerfestivalen til Chaim Frenkels villa

Foreløpig er Chaim Frenkels villapark kanskje det mest populære stedet i Šiauliai – mer enn halvannet tusen rosebusker blomstrer og flere og flere besøkende kommer for å nyte dem hver dag.

På bakgrunn av et spektakulært hav av rosa blomster, den 6. juli – dagen for kroningen av den litauiske kong Mindaugas – vil «Aušras»-museet tradisjonelt åpne den internasjonale sommerfestivalen Chaim Frenkel Villa, som arrangeres i år for den 20. tid. Etter festkonserten, kl.21. folket som er samlet vil synge «nasjonalsangen» i samklang med litauere over hele verden.

Hvert år blir konsertprogrammet utarbeidet av Robert Šerveniks, kunstnerisk leder og vinner av Litauens nasjonale pris for kultur og kunst, en musikalsk gave fra museet til innbyggerne i Šiauliai og gjestene i byen. På åpningskonserten får de som er samlet høre de vakreste låtene i verden fremført av Kaunas City Symphony Orchestra (dirigent Constantine Orbelian (USA), dirigent Algimantas Treikauskas) og solist Désirée Baraula-Massari fra Norge.

Født i Stockholm (Sverige) og oppvokst i en familie med italienske musikere, studerte Désirée Baraula Massari ved Stockholm Opera Academy, hvor hun ble uteksaminert i 2015. Deretter deltok hun i Young Performers-programmet ved Operaen Oslo National (Norge). I løpet av disse to årene utførte utøveren slike roller som: Tisbe («La Cenerentola»), Mercedes («Karmen»), Anina («Traviata»), Glascha («Katjoje Kabanovoy») og andre. Hun har vunnet stipend fra Kungliga Svenska Musikkhögskolan flere ganger, i 2015. – «Bayreuth»-stipend. i desember 2016 ble sangeren valgt til å synge ved Nobels fredsprisutdeling i Oslo. D. Baraula-Massari opptrer ofte på Den Norske Opera, i andre land, på festivaler.

Programmet til festivalen som arrangeres for 20. gang inkluderer 8 forestillinger, som publikum vil se hver uke, hele sommeren frem til 24. august. To arrangementer vil flytte til andre museer – i samarbeid med Žemaitsi «Alka»-museet og Daugyvė Cultural History Museum-Reserve, vil utgangskonsertene finne sted i Telšiai Yeshiva og Burbiškis Manor (Radviliškis-distriktet).

Så snart festivalen åpner 12. juli, går det unikt klingende ensemblet «Makedonissimo» fra Nord-Makedonia på scenen i Chaim Frenkels villapark. Det er viktig å nevne at medlemmene av ensemblet skal besøke Litauen for første gang og kommer til landet for en spesiell opptreden på Chaim Frenkel Villa sommerfestival. Ensemblet ble satt sammen av den verdenskjente virtuose pianisten Simonas Trpčeskis. Dette settet skaper en unik lyd der den fantastiske Š. Rytmer av makedonsk folkemusikk og livlige jazzlåter.

Det detaljerte programmet for festivalen er publisert av museet «Aušros» på siden.

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *