Danmark gjør tiltak for å spare strøm

Offentlige bygg i Danmark vil merke effekten av energikrisen ettersom kostnadsreduserende tiltak vil bli iverksatt.

Lys i offentlige bygg vil bli slått av oftere og termostater settes til 19 grader Celsius. Det bekreftet Dan Jørgensen, minister for klima, energi og kritisk ressursforsyning.

– Vi må spare energi, og vi må gjøre det nå. Derfor bestemte vi oss for at det offentlige skulle ta initiativet, forklarte D. Jørgensen.

«Innendørstemperaturer bør reduseres til 19 grader, bortsett fra når visse omstendigheter krever at de er høyere.» Inntil da var temperaturen generelt mellom 21 og 23 grader, la ministeren til.

Dette vedtaket gjennomføres i form av en instruks til offentlige bygg. Og her er anbefalingene for bygninger under jurisdiksjonen til kommuner og regionale myndigheter, som inviterer dem til å følge et slikt eksempel.

Beslutningen om å senke temperaturen vil ikke påvirke sykehjem, barnehager og sykehus.

«Hvis det er muligheter for å spare strøm, er det flott. Men hvis det er spesielle behov, må man ta hensyn til dem. Derfor er institusjoner av denne typen et unntak og er ikke underlagt innstramninger», bemerket D. Jørgensen.

For å spare strøm reduseres også den utvendige belysningen av bygningene drastisk.

– Utendørsbelysningen skal slås av. Bygninger som er opplyst fordi de ser bedre ut, men det er ingen praktisk nytte å tjene på det, vil ikke lenger være opplyst, sa statsråden.

Fyringssesongen, som normalt begynner 1. oktober, vil også bli forkortet ved å utsette den til innetemperaturen faller under 19 grader.

Drevet av thelocal.dk.

Likte du? Ta deg tid til å støtte Inga Kazakevičiūtė på Patreon!

Danmark gjør tiltak for å spare strøm

sfgdfg

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *