Det audiovisuelle verket «Latvian Beasts» skal presenteres i Norge

Den 20. oktober presenterer den norske festivalen «Insomnia» det felles audiovisuelle verket «Letvian Beasts» av komponist Linda Leimane, regissør Mārtiņš Graudas og artist Sabīne Moore, basert på samlingen av eventyr med samme navn av «Inese Zander.

Innholdet fortsetter etter kunngjøringen

Reklame

Konserten er en del av LYRA-prosjektet, støttet av EØS-stipend fra Liechtenstein og Norge, rettet mot barn og unge, opplyser Rihards T. Edriksons, representant for «Skaņu mežs»-festivalen og en av direktørene for prosjektet , til « Delfi «portal.

Navnet på LYRA-prosjektet er en kombinasjon av to ord – norsk «lytte» («lytte») og latvisk «skape». Resultatet er LYRA – en referanse til både et eldgammelt musikkinstrument og en konstellasjon på den nordlige halvkule, sier Endriksson.

I verket «Latviske dyr» blir fem barneeventyr, skrevet av den moderne latviske forfatteren Inese Zandere, fortalt audiovisuelt. Vinteren 2022 oppdaget komponisten Linda Leimane ved et uhell en veldig engasjerende barnedesignbok «Latviske dyr» i en leilighet, forfatteren av ideen om som er en kunstner Martin Graud. Sommeren 2022, på bokens tekstlige og visuelle grunnlag, skaper Linda Leimane og Mārtiņš Grauds et nytt samarbeid i LYRA-prosjektet, som bringer boken til live til glede for barn i både lydrytmer og filmatiske lydeffekter. i tillegg til å gi den et liv i bevegelse og skyggespill.

Boken ble laget i 2009, da det spesielle bokprosjektet ble fotografert i nærheten av Madonna. Den ble laget i samarbeid med et flott team – skuespillere, kunder, fotograf og regissør. I sommer møttes Linda Leimane og Mārtiņš Grauds dypt inne i skogen ved elven Árona for å fange lydene som leses i boken og lage et felles verk – et unikt lydspor for et audiovisuelt verk under en konsert i som en del av LYRA-prosjektet for barn . Musiker og billedkunstner Sabine Moore hjalp til i den kreative prosessen ved å lage animasjoner.

Det nye verket «Mill» av artistene Annie Bielski og Jenny Berger Myhre blir også å høre under konsertkvelden i Norge. Denne audiovisuelle forestillingen er basert på et norsk eventyr om to barn, en tur til helvete og tilbake, og en mirakuløs djevelkvern som kan gi deg det hjertet begjærer, men du må vite hvordan du stopper det. Historien ble spilt inn og utgitt i 1852 av historiefortellerne Peter Christen Asbjørnsen og Jørgen Moo.

Begge verkene ble også presentert tidligere i programmet til Riga-festivalen «Skaņu mežs». Konserten fant sted 25. september i konserthuset «Hanzas Perons».

Festivalen «Insomnia» finner sted i Tromsø. Du kan finne ut mer om programmet hans her.

Sonja Ege

Banebryter for mat. Leser. Internett-forsker. Zombie fan. Vennlig gründer. Innadvendt. Nettelsker

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *